Ce se întâmplă cu românii diagnosticați cu Covid-19 în timpul vacanței în Grecia

267
Ce se întâmplă cu românii diagnosticați cu Covid-19 în timpul vacanței în Grecia - plaja1-1593769048.jpg

Articole recomandate

Persoanele care vor călători în Grecia vor supuse unor teste aleatorii la sosire. După testare, călătorii sunt liberi să se deplaseze la destinația finală, unde vor aștepta rezultatul testului, informează Ambasada României la Atena.


În cazul unui rezultat pozitiv, călătorii vor fi contactați de către autoritățile elene și plasați în carantină instituționalizată pentru 14 zile, costurile fiind suportate de către statul grec.


Cine va acoperi cheltuielile pentru transportul și spitalizarea unui pacient depistat pozitiv cu Covid-19?


Statul grec va acoperi cheltuielile legate de spitalizarea vizitatorilor care suferă de simptome caracteristice infecției cu Covid-19.


În cazul unei infecții confirmate, persoanele care au intrat in contact direct cu cel infestat vor fi transferate într-o unitate de carantină separată, cu suportarea cheltuielilor de către statul grec. Celelalte persoane cazate in unitatea respectiva își vor continua vacanța/sejurul fără a fi afectați de acesta măsură.


Dacă cineva pierde zborul de întoarcere din cauza unei simptomatologii asimilate Covid-19 sau pierde cazarea pe care deja a plătit-o, există posibilitatea rambursării acestor cheltuieli?


Statul elen va acoperi transferul la spital și costurile medicale, precum și cazarea în spațiul special desemnat pentru carantină. Se va solicita agențiilor de turism și hotelurilor/companiilor aeriene să ofere flexibilitate maximă în această perioadă de incertitudine pentru clienți.


Ministerul Turismului pregătește deja o strategie de control și încurajează toate unitățile hoteliere să solicite acreditarea unor experți în domeniu. De asemenea, a fost creat un site web pentru instruirea și oferirea de informații atât pentru angajați, cat si pentru și proprietarii de unități hoteliere, în vederea diseminării în timp real a deciziilor luate de autoritățile competente.


Grecia a ajuns la 3.432 de cazuri de coronavirus, dintre care 1.374 de pacienți s-au vindecat. Dintre persoanele infectate, 192 au decedat.


Sursa: StirilePROTV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4729 secunde