Atenție marinari! Focare de piraterie în sudul Asiei

400
Atenție marinari! Focare de piraterie în sudul Asiei - piratisomalia-1571726597.jpg

Articole de la același autor

În primele nouă luni ale anului 2019, în zona de coastă a Asiei s-au înregistrat 54 de incidente de piraterie și jaf armat împotriva navelor, față de 64 de incidente în ianuarie-septembrie 2018. Dintre cele 
54 de incidente, 5 au fost tentative.


În Indonezia, numărul incidentelor a scăzut la 17 incidente în perioada ianuarie-septembrie 2019, față de 26 în aceeași perioadă din 2018.


Îngrijorează apariția a două incidente de răpire a marinarilor, pentru răscumpărare, pe 18 iunie și 23 septembrie, în apele din estul Sabah, Malaezia.


S-a înregistrat o creștere a cazuisticii în Strâmtoarea Singapore, fiind raportate 15 incidente în perioada de referință din 2019, comparativ cu 7 incidente ianuarie - septembrie 2018. Iar în largul Bandar Penawar, Johor, Malaezia au avut loc cinci incidente, față de niciunul în primele nouă luni din 2018.


Statelor de coastă în cauză li se solicită îmbunătățirea supravegherii, organizarea acțiunilor de patrulare și menținerea contactului cu navele care tranzitează zona. Iar navelor li se recomandă să pună în aplicare măsurile preventive recomandate în "Ghidul regional pentru combaterea pirateriei și jafului armat împotriva navelor din Asia", să exercite o vigilență sporită, să păstreze atenția asupra bărcilor suspecte și să raporteze imediat toate incidentele la cel mai apropiat stat de coastă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6273 secunde