Adevăratul dușman al regimului Dragnea

886
3
Adevăratul dușman al regimului Dragnea - adevaratuldusmanalregimului-1516548973.jpg

Articole de la același autor

Deunăzi, un cititor al ziarului "Cuget Liber" mi-a pus următoarea întrebare:
- Domnule redactor, cum ați caracteriza actualul sistem politic?
Pe nerăsuflate, i-am dat următorul răspuns:
- Regimul Dragnea este o construcție simplă, ridicată pe doi piloni. "Revoluția fiscală" le permite celor aflați la putere să bage mâna cât mai adânc în buzunarul contribuabililor, iar "reforma Justiției", să o scoată fără a fi pedepsiți. 
Cititorul mi-a dat dreptate abia după ce declarația fiscală 600 l-a băgat în sperieți. Nefericitul a avut un contract de drepturi de autor care a încetat în 2017, dar conform sus-pomenitei declarații e obligat să plătească contribuții la fondurile de sănătate și pensii, pe anul 2018, în avans, chiar dacă nu mai încasează venituri.
Dacă până acum îi era indiferent cine se află la putere, peste noapte a devenit "reacționar", alăturându-se celor ce ies în stradă să susțină lupta anticorupție și să protesteze împotriva "revoluției fiscale", a "reformei Justiției" și a regimului Dragnea.


★ ★ ★


Stimați cititori, cel mai mare adversar al coaliției guvernamentale PSD - ALDE nu este Opoziția parlamentară cum am fi tentați să credem, ci chiar deciziile acesteia. 
Iată, declarația fiscală 600 este pe cale să transforme peste 200.000 de români - medici, actori, jurnaliști, avocați, mediatori, notari, proprietari de imobile și de terenuri agricole - în tot atâția oameni furioși, opozanți ai regimului Dragnea.
Desigur, Opoziția parlamentară nu putea rata prilejul să și-i apropie. "Somez ministrul Finanțelor să ceară președintelui ANAF să anuleze ordinul cu privire la declarația 600 sau să-l demită. Emiterea Ordinului ANAF nr. 4140/2017 din data de 29 decembrie 2017 reprezintă o sfidare și o bătaie de joc la adresa a peste 600 de mii de români, care au descoperit după sărbători că au noi obligații fiscale într-o lună de zile. (…) Este o strategie pentru acoperirea unui abuz, întrucât obligă oamenii să plătească în avans taxe pe venituri care nu au fost încă realizate, în 2018", a strigat președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.
Pentru marea masă a plătitorilor de taxe și impozite, calvarul declarațiilor fiscale de-abia de acum încolo începe. În următoarele două luni, agenții economici și persoanele fizice vor avea de luptat cu completarea formularelor fiscale încâlcite, pe care nici măcar oamenii Fiscului nu le stăpânesc pe deplin. Din acest motiv pe site-ul ANAF sunt publicate 12 ghiduri de completare pentru tot atâtea declarații fiscale.
Instituția precizează că ele se adresează atât contribuabililor, "cât și unităților fiscale, în vederea îndrumării acestora și aplicării unitare a prevederilor legislației în vigoare".
În loc să simplifice declarațiile fiscale, să le facă pe înțelesul contribuabililor și ușor de completat, Fiscul preferă să elaboreze ghiduri de completare și mai complicate. 


★ ★ ★


Privind peste umăr, am văzut cum ne urmărește și în 2018, gata-gata să ne strivească, uriașul deficit al bugetului general, moștenit din anul trecut. În noiembrie 2017 sărise peste pragul de 10 miliarde de lei. Din acest motiv, regimului Dragnea îi va fi din ce în ce mai greu să asigure banii de pensii, de salarii, dar mai ales pentru armata de sinecuriști și corupți ce parazitează bugetele statului român. 


Drept urmare, sistemul va fi nevoit să bage și mai adânc mâna în buzunarele contribuabililor, inventând, peste noapte, biruri noi. 


Dacă dumneavoastră, stimați cititori, vă închipuiți că trăiți, acum, vremuri grele, vă înșelați! Acum, e parfum! Greul de-acum înainte urmează! Dumnezeu să ne aibă în pază!


Comentează știrea

Liviu Chilian
22 ianuarie 2018
Ha! Psihopatul multilateral des-voltat(sokuri electrice)

D'le, cata dreptate a avut Englezingarul romanocton care'a guitzat ca Rromarlanii 'e' fiare ferale. Kklin e exemplul. Vedeti cu cata voluptate isi gadila narcisismul nerodu'asta! Pune in gura unui fictiv cititor, nerozia cu "d'le". Tovarășul ceausist inveterat a ajuns mare...Don. De la specialimbist in calafatuit barkutze, la savantembel in taxare si impozitare. --- Evident, rromarlanimea CRIMINALĂ: "medici", notari, merdialqaedani, chiar si "profesori" meditatori, avokkti, "artisti" "scriitori", caldarari, rudari, zlatari, proprietari de jewmobiliare si terenuri etc ce primesc purkoaie de bani la negru ce eluda impozitarea, sunt înnebuniți de perspectiva participării...echitabile la ingrasarea bugetului. D'aia urla porfiricii! Makanitul afectatilor e asurzitor. Dar, niciun merdialqaedan sau anal-ist nu grohaie simplul adevar. Modelul taxo-impozitării pesediste intempestive, a fost scos din...jewbenul amerikknar, de catre kknsultantii Israhatzeleni! Da! Israhatzelenii ii forțează pe pesedisti sa foloseasca modelul Jewnglishtanez. Sulimea sa declare voluntar cati firfirei reusesc sa smulgă de la Unulasutasi. Problema e...haioasă. Kknsultantii Zsidani-Satanici nu stiu ca Rromarlania e la portile Orientului, unde totul se infatiseaza mai putin grav(Poincree, Francez). Sistemul Amerikknar e stabilizat. Functioneaza de zeci de ani. Pesedistilor le vor trebui zece ani sa'l inforteze. Ha-Ha! Asta daca nu vor pierde guvIUDErnarea, la ruleta la care joooaa...jjjoak...joaka. Cre'ca d'na Kancila si guvIUDErnul ei vor fi dati cu bernevecii'n sus, pana'n Sfintele Pasti. Pastile creștinilor. Si nu Pastile...Rromarlanilor

Roberto Calvi
22 ianuarie 2018
Cei 200000

O intrebare, unde au fost cei 200000 de medici,avocati,artisti etc, pe data de 11 decembrie 2016?Maine daca sunt alegeri, la pariu , ca cei 200000 , vor sta tot in case unde vor plange si se vor resemna,iar PSD-ul cu armata de sinecuristi si asistati sociali, va castiga tot cu 40%? PS. Sper ca dvs si cei 200 000 de intelectuali oprimati de "declaratia 600" ,ati auzit de acesti oameni: 1. Nicolae Constantinescu - economist de profesie, licențiat al Academiei Comerciale 2.Ion Caranica - student la Academia Comercială și gazetar 3.Doru Belimace era licențiat al Facultății de Litere a Universității din București și student la Facultatea de Drept Oare care ar fi fost atitudinea celor 3 , daca traiau in vremurile noastre , cand un penal si-un corupt a ajuns sa-si bata joc de tara?

a-mirabilis
22 ianuarie 2018
circul banilor taxati

Oricat de alambicat s-ar exprima don Chilian,nu poti refuza ai da dreptate.Din ,,alambicarea ''lui,rezulta o concluzie de bun simt intrun stat capitalist ;Orice venit se impoziteaza.Insa guvernantii in loc sa gaseasca solutii viabile,simple pentru acest impozit le-au ametit de nimeni nu mai intelege nimic.Se stie ca o mare parte din ,,ajutoare sociale''sint completate cu munca la negru sau de catre asa zisii ,,oameni cu ziua''zilierii ,pe care -i chemi la cules porumbul pentru o zi doua,si pentru asta trebuie sa le platesti 100 lei,un pachet de tigari ,bautura si trei mese.Mult ,puti, asta este .Dar vedeti pe vreun ,,angajat din asta sa mearga sa faca declaratie de venit?Pai cum l-a facut cum i-a saltat ajutorul social.Mai mult unii si-au vandut ,pamantul si orice mijloc de trai numai pentru aceste ajutoare.Sa nu uitam ca acest lucru a fost incurajat de politicieni pentru a ,,elibera forta de munca''si sa emigreze.Muncesc in tari exotice,castiga ceva bani,platesc taxe acolo,si trimit ceva bani in tara .In tara banii nu produc ci sint folositi tocmai pentru a cumpara pentru consum,la preturi ,,concurentiale''',capsuni,mandarine,patrunjel,telefoane,opinci in care este inserata munca celor de afara.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2843 secunde