Acord privind piața energiei electrice din Europa

393
Acord privind piața energiei electrice din Europa - acordprivindpiataenergieielectri-1548179566.jpg

Articole de la același autor

Normele pieței energiei electrice din Europa sunt în curs de actualizare pentru a îmbunătăți funcționarea pieței, a conferi mai multă autonomie consumatorilor și a pregăti tranziția către o energie curată. 


Ambasadorii la UE ai statelor membre au aprobat un acord cu Parlamentul European referitor la o directivă și la un regulament privind organizarea pieței energiei electrice. Acest lucru deschide calea pentru adoptarea finală a celor două dosare, care reprezintă pietre de temelie ale pachetului privind energia curată. 


Printre principalele elemente ale directivei privind energia electrică se numără mai multe drepturi pentru clienți, care vor putea să participe mai activ în cadrul pieței, precum și dispoziții privind stabilirea prețurilor și dreptul de proprietate asupra instalațiilor de stocare. Regulamentul privind energia electrică stabilește norme privind comercializarea de energie electrică, cu scopul de a îmbunătăți funcționarea pieței și de a facilita comerțul transfrontalier cu energie electrică. De asemenea, regulamentul stabilește condițiile în care statele membre pot institui mecanisme de asigurare a capacității. 


Se preconizează că Parlamentul European va vota cu privire la cele două dosare în cursul lunii martie. Adoptarea finală în cadrul Consiliului va avea loc după acest vot. Textele vor intra în vigoare la 20 de zile de la data publicării lor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
Stire din Economie : Evoluții pe piața energiei electrice
Vineri, 14 Decembrie 2018
Stire din Economie : Evoluții pe piața energetică
Miercuri, 19 Septembrie 2018
Stire din Economie : Știri de pe piața energiei electrice
Luni, 17 Septembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 30 Iulie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.6714 secunde