Acord internațional pentru deblocarea schimburilor de echipaje

225
Acord internațional pentru deblocarea schimburilor de echipaje - acord-1594738889.jpg

Articole de la același autor

13 dintre principalele națiuni maritime s-au alăturat numărului tot mai mare de state care permit schimbarea echipajelor de la bordul navelor. Acestea au semnat un pact prin care își asumă obligația de a opera derogări la controale portuare și să permită mai multe zboruri comerciale pentru transportul navigatorilor.

În prezent, peste 200.000 de navigatori sunt blocați pe mare, în timp ce alți 200.000 așteaptă să se îmbarce.

Cele 13 țări care au recunoscut navigatorii drept lucrători cheie sunt: Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Indonezia, Olanda, Norvegia, Filipine, Arabia Saudită, Singapore, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite și SUA.

Alte state, printre care și România, adoptaseră, deja, măsuri de înlesnire a schimburilor de echipaje.

Kitack Lim, secretarul general al Organizației Maritime Internaționale, a salutat realizarea acordului dintre cele 13 state maritime.

"Acest pas reprezintă un progres semnificativ pentru a ajuta la rezolvarea unei crize în creștere, cu care se confruntă industria maritimă și pentru a permite sutelor de mii de navigatori fără probleme să se întoarcă acasă sau să se alăture navelor", a afirmat Kitack Lim.

La rândul ei, Organizația Internațională a Muncii și-a exprimat sprijinul pentru noile măsuri adoptate de semnatarii acordului, prin care sunt protejate drepturile navigatorilor blocați pe mare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1999 secunde