Portul Turistic Tomis, un loc care nu trebuie ratat de turiști

360
Aflat în vecinătatea celebrului Cazino și a plajei Modern Constanța, Portul Turistic Tomis este un loc care nu trebuie ratat de turiștii veniți să-și petreacă vacanța pe riviera românească. Cei care ajung aici pot vedea că Portul Tomis este apărat de diguri de beton în care sunt ancorate yahturi, veliere și vaporașe de agrement. Este singurul loc din Constanța unde se pot vedea yahturi venite din diverse colțuri ale lumii și de unde se pot face excursii pe mare. Restaurantele aflate pe cheiurile Portului Turistic Tomis oferă o priveliște deosebită și un meniu bogat în specialități marine.
Portul Tomis se integrează armonios în arhitectura urbanistică a orașului Constanța, reprezentând o prelungire a falezei Cazinoului și realizează o trecere echilibrată la plaja orașului. Accesul din oraș în port este facil, putând fi realizat atât cu mijloace auto cât și pietonal. În apropiata vecinătate se află o serie de obiective turistice care sporesc gradul de atractivitate: Piața Ovidiu cu statuia poetului Ovidiu, Muzeul de Arheologie, Mozaicul Roman cu vestigiile antice ale vechiului Tomis, Acvariul, Farul Genovez, Cazinoul.
Prin amplasamentul și infrastructura existentă, Portul Tomis oferă un potențial ridicat de valorificare a turismului nautic, activități sportive și de agrement, constituind un adăpost pentru ambarcațiunile sportive cu vele. Capacitatea portului permite organizarea unei game largi de activități sportive, ca de exemplu, regate care se desfășoară pe durata mai multor zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Diverse : Mare cu miros de toamnă la Sulina
Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Diverse : Blitz
Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Diverse : Ce poți face la mare toamna
Pagina a fost generata in 2.4995 secunde