Incident neplăcut la festival

"Nimeni nu a fost în pericol, în niciun moment, la Festivalul Mamaia Copiilor 2018!"

296

Articole de la același autor

După patru seri de distracție și demonstrații de talent, scena de la Mamaia Copiilor a cedat. În ultima seară, chiar în timpul premierii, o bucată din podeaua pe care se aflau mai mulți copii s-a rupt. Micuții au rămas pe picioarele lor, nu au fost răniți, alegându-se cu o sperietură.

Deși nimeni nu a fost rănit, Primăria Constanța, finanțatorul festivalului, a demarat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de incident. În replică, organizatorii spun că niciun copil sau adult nu a avut de suferit, iar scena a fost șubrezită de ploi și de greutatea grupurilor mari de copii.

"Municipalitatea a finanțat acest eveniment și a pus la dispoziția organizatorilor piațeta din zona Cazino Mamaia. Organizatorul evenimentului a fost Asociația Culturală Mamaia Copiilor, cea care avea obligația contractuală de a asigura desfășurarea evenimentului în cele mai bune condiții. Din motive artistice, acesta a realizat o avanscenă pe care au urcat peste 300 de copii și tineri.

La un moment dat, avanscena pe care evoluau micii artiști a cedat și s-a lăsat cu aproximativ 20 de cm. Nimeni nu a fost rănit, iar spectacolul a continuat cu decernarea celorlalte premii. Regretăm incidentul, vom analiza cu maximă seriozitate cele întâmplate și vom lua toate măsurile necesare pentru a lămuri ceea ce s-a petrecut și pentru a evita asemenea situații pe viitor. Primăria Municipiului Constanța a finanțat, finanțează și va finanța cu bună credință toate evenimentele care promovează stațiunea Mamaia, municipiul Constanța și România", precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Spectacolul a continuat!

La rândul lor, reprezentanții Asociației Culturale Mamaia Copiilor susțin că incidentul neplăcut a fost singurul ivit în cele șapte zile de festival.

"Nimeni nu a fost în pericol, în niciun moment, la Festivalul Mamaia Copiilor 2018. Avanscena de la Festivalul Mamaia Copiilor a cedat din cauza unor factori cumulativi. Din cauza ploilor abundente, ce au început din data de 5 iulie, a umezelii și a presiunii exercitate de copiii care au sărit pe scenă de bucurie, placa de 4 pe 4 metri a coborât, ca o trapă, 20 de cm peste avanscena propriu-zisă. Acestea au fost situațiile neprevăzute ce au condus la acest incident, în urma căruia nimeni nu a avut nimic de suferit. Structura scenei nu a fost afectată, tocmai de aceea Gala de premiere a putut continua fără probleme și nicio persoană nu a mai avut acces la zona afectată, ca măsură de securitate", precizează reprezentanții asociației.

Potrivit acestora, pe tot parcursul festivalului au fost prezente echipe de la Crucea Roșie și echipe specializate pentru cazuri de urgență.

"Ne cerem scuze pentru această situație neplăcută, dar vă asigurăm că nimeni, timp de șapte zile, nu a suferit neplăceri ori să îi fie pusă integritatea în pericol", a declarat Liviu Manolache, directorul festivalului Mamaia Copiilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2995 secunde