Trei olimpiade școlare naționale, găzduite, la Constanța

359
Trei olimpiade școlare naționale, găzduite, la Constanța - treiolimpiade-1522592854.jpg

Articole de la același autor

Timp de patru zile, municipiul Constanța găzduiește trei olimpiade școlare naționale. Astăzi, la Colegiul de Arte "Regina Maria" Constanța de-butează Olimpiada Națională de Arta Actorului, ediția 2018. Tot astăzi, de la ora 18.00, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" va avea loc festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba Engleză, iar la Palatul Copiilor, de la ora 17.00, deschiderea Olimpiadei Naționale de Agricultură.


Competițiile sunt organizate de Ministerul Educației Naționale, prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța, instituțiile de învățământ gazdă, Universitatea "Ovidius" și Direcția pentru Sport a Județului Constanța. În total, peste 500 de elevi și 100 de cadre didactice din întreaga țară se vor afla, în aceste zile, la Constanța.


Olimpiada Națională de Arta Actorului este o competiție rezervată elevilor din învățământul de artă, clase cu specializarea arta actorului, desfășurată pe două secțiuni, individual, cu participarea elevilor claselor a XI-a și a XII-a, și trupe de teatru, cu participarea elevilor selecționați din oricare din clasele ciclului liceal. La secțiunea trupe de teatru, concurează trupe compuse din maximum 15 elevi.


La engleză, concursul propriu-zis se derulează în două zile. Pe 3 aprilie, la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica", vor avea loc probele scrise și proba integrată – Integrated Skills, iar pe 4 aprilie, la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", este programată proba orală.


La Olimpiada de Agricultură, cele două probe de concurs, teoretică și practică, se vor desfășura la Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin", din Constanța, pe 3 aprilie, și la Colegiul Tehnic "Pontica" în data de 5 aprilie.


Pentru toți elevii prezenți la Constanța au fost pregătite activități recreative și de socializare. Ei vor avea ocazia să viziteze Centrul Vechi – Piața Ovidiu, Muzeul de Istorie Națională de Arheologie, Acvariul, Planetariul și Delfinariul. 


"Este un eveniment cultural de anvergură, o clară oportunitate oferită județului nostru în vederea promovării valorilor cultural-artistice, a învățământului vocațional constănțean, precum și a imaginii județului Constanța în rândul participanților, elevi și profesori din întreaga țară. Parteneriatele instituționale încheiate în vederea organizării acestor olimpiade dovedesc consistenta implicare și disponibilitatea comunității constănțene în derularea activităților cultural-artistice de înaltă ținută", a afirmat inspectorul școlar general, prof. Zoia - Gabriela Bucovală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0363 secunde