TIFF 2020. Mihai Chirilov: Ca în fiecare an, este o competiție surprinzătoare, cu multe povești temerare

125
TIFF 2020. Mihai Chirilov: Ca în fiecare an, este o competiție surprinzătoare, cu multe povești temerare - 1-1594647616.jpg

Articole recomandate

Competiția oficială TIFF 2020, destinată regizorilor debutanți sau aflați la cel de-al doilea lungmetraj de ficțiune, va aduce la Cluj-Napoca, în perioada 31 iulie - 9 august, 12 povești provocatoare și tot atâtea abordări originale dintre care va fi ales marele câștigător al Trofeului Transilvania, informează Agerpres.


Opt dintre peliculele care vor fi prezentate în Competiția TIFF reprezintă debuturile în lungmetraj de ficțiune ale unor regizori aflați la începutul carierei sau care s-au afirmat ca realizatori de seriale sau documentare.


"Ca în fiecare an, este o competiție surprinzătoare, cu multe povești temerare, pe muchie de cuțit, abordând diverse genuri, de la comedie neagră și thriller la dramă erotică și film experimental, al căror punct nodal este dinamica de familie și toate crizele care vin la pachet cu ea", a declarat Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF, citat în comunicat.


Printre filmele care vor putea fi văzute la Cluj-Napoca se numără "Monos" din Columbia în regia lui Alejandro Landes, "Supernova" al regizorului polonez Bartosz Kruhlik, "Patrik" - o tragicomedie neagră în regia belgianului Tim Mielants, "Rialto" - cel de-al doilea film al regizorului irlandez Peter Mackie Burns, "În sălbăticie" ("Wildlife") - primul film al danezei Jeanette Nordahl, "Babyteeth" - debutul australienei Shannon Murphy, "Jumbo" - debutul franțuzoaicei Zoe Wittock, "Fidelitate" ("Fidelity") - o dramă psihologică semnată de regizoarea din Rusia Nigina Sayfullaeva, comedia neagră "Povești din frizerie" ("A Hairy Tale") semnată de iranianul Amir Homayoun Ghanizadeh.


În competiție vor fi prezentate și primul lungmetraj al regizoarei Zheng Lu Xinyuan - "Nordul din camera ei" ("The Clound in Her Room"), "Defunct" în regia lui Zacharias Mavroeidis și "Sora" ("Siste") în regia bulgăroaicei Svetla Tsotsorkova.


Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.


Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 31 iulie și 9 august. Amânat din cauza măsurilor de restricție adoptate de autorități în primăvară, TIFF propune o ediție de vară cu multe proiecții în aer liber, atmosferă de vacanță și un program adaptat contextului. Atât deschiderea oficială, cât și gala de închidere vor avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, precizează organizatorii pe site-ul evenimentului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8644 secunde