Târg de Mărțișoare, la Muzeul de Artă Populară

367
Târg de Mărțișoare, la Muzeul  de Artă Populară - targmartisoare2-1518544813.jpg

Articole de la același autor

Doar două săptămâni au mai rămas până la 1 martie, motiv pentru care Muzeul de Artă Populară din Constanța organizează, ca în fiecare an, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare. Aceasta va avea loc în perioada 25 februarie - 1 martie, pe platoul din fața instituției de cultură. Ca și până acum, printre participanți se vor afla nu numai meșteșugari sau artiști plastici amatori, dar și studenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius" și elevi.

Potrivit directorului muzeului, Maria Magiru, în cadrul evenimentului vor fi prezentate mărțișoare lucrate manual, din material textil, lemn, ceramică, scoici, fir metalic, pietre semiprețioase, sticlă, rășini și flori naturale.

"Unele dintre ele vor fi modelate, pictate, croșetate, altele vor fi cusute cu motive populare și petrecute pe tradiționalul fir alb-roșu, simbol al primăverii, norocului și bunăstării. Consecvent misiunii sale de a promova tradițiile și obiceiurile populare, cu precădere în rândul generațiilor tinere, în perioada 12-28 februarie, vom organiza ateliere de creație pentru copii având ca tematică vestitorul primăverii, mărțișorul, confecționat la început din două fire colorate alb și roșu, simbolizând iarna și vara", a declarat Maria Magiru.

v v v

Așadar, grupurile de preșcolari și elevi pot participa la atelierele muzeale în care vor învăța să confecționeze de la specialiști mărțișoare după modele tradiționale. Prețul unui bilet pentru participarea la atelier este de 2,5 lei. Această taxă nu include și turul ghidat al muzeului, care costă 2,5 lei, pentru copii. Adulții însoțitori vor plăti pe un bilet 5 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.399 secunde