Tabără de limbă maternă pentru copiii turci

846

Articole de la același autor

Elevii din județul Constanța care studiază limba turcă au avut ocazia de a se relaxa și distra într-o tabără destinată numai lor. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Democrată Turcă din România, în perioada 6 - 11 iulie, la Pârâul Rece.


Cei 40 de elevi participanți la tabără au fost selecționați în funcție de rezultatele obținute la olimpiadele de limba turcă maternă și religie islamică, fazele naționale, și la concursul "Frumoasa mea limbă maternă", aceștia clasându-se pe primele trei locuri la cele trei competiții organizate de ISJ Constanța și Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România.


"Suntem bucuroși că, și în acest an, am reușit să le oferim în dar o tabără gratuită olimpicilor pentru efortul depus în a obține performanțe la limba turcă. Prin acțiunile noastre de promovare a valorilor identitare acordăm un interes deosebit învățării limbii turce, ca element fundamental de păstrare a identității etnice", a declarat președintele UDTR, Fedbi Osman.


În cadrul taberei, elevii au participat la concursuri de poezie, creație literară, desen și interpretare vocală. Un interes deosebit în rândul elevilor l-a stârnit concursul de Miss și Mister câștigat de elevii Aylin Ibraim și Sergean Yesa. De asemenea, au fost organizate și vizite la obiectivele turistice din Brașov și Predeal, dar și drumeții. Activitățile elevilor au fost coordonate de prof. Firdes Musledin și Aiten Borseit. Tabăra a fost organizată de comisia de învățământ a UDTR, coordonată de prof. Vildan Bormambet. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4596 secunde