Software antiplagiat pentru tezele de doctorat

168
Software antiplagiat pentru tezele de doctorat - faculatate1357856863-1382966965.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației a primit două oferte pentru cumpărarea unei soluții IT de gestiune a tezelor de doctorat și a titlurilor universitare, care va permite, printre altele, verificări antiplagiat, contractul fiind estimat la 20,7 milioane de lei (4,7 milioane de euro), TVA inclusă.


Potrivit Mediafax, ofertele au fost depuse de consorțiile formate din KPMG România, Siveco România, Avantera SRL, Sysdom Proiecte SRL și Plagiat pl Sp.z o. o. (Polonia), precum și de Insoft Application SRL, AAM Management Information Consulting (Ungaria) și Insoft Development&Consulting SRL.


Denumit "Servicii pentru actualizarea proceselor și cadrului metodologic și informatic pentru preluarea, evaluarea și informarea cu privire la tezele de doctorat și gestionarea titlurilor universitare în cadrul Ministerului Educației Naționale", proiectul va fi finanțat din fonduri europene și va avea o durată de 14 luni.


Proiectul se înscrie în Strategia Ministerului Educației Naționale de creștere a transparenței decizionale în acordarea titlurilor științifice și didactice.


Conform strategiei, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, comisie de experți constituită de Ministerul Educației Naționale, are ca atribuții elaborarea criteriilor și stabilirea bazelor de date internațional reprezentative pentru fiecare domeniu specific, iar unitățile de învățământ superior au atribuții complete în ceea ce privește acordarea titlurilor științifice și didactice, inclusiv soluționarea contestațiilor.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : UMC - gazda unui important eveniment
Miercuri, 23 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Profesorii ies în stradă!
Luni, 21 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Universități de top, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5721 secunde