Școală de vară la biserica "Sf. Mina" din Constanța

965

Articole de la același autor

E vacanță și, dacă nu mai știți ce program să le faceți copiilor, merită să luați în calcul Școala de vară de la Biserica "Sf. Mina" din Parcul Tăbăcăriei. 


Aproximativ 40 de copii, cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani, însoțiți de adulți și coordonați de specialiști în domeniu, participă gratuit, de luni până vineri, la activități desfășurate în intervalul orar 10.00 - 12.00. 


"Școala de vară de la biserica «Sfântul Mina» își propune să ofere copiilor o alternativă sănătoasă de socializare, dar și de formare a personalității în cadrul bisericii, prin activități diverse, atractive, oferindu-le o vară frumoasă, plină de jocuri interactive. Fiind deja a treia ediție, copiii au format o adevărată familie în jurul altarului bisericuței de lemn din parcul Tăbăcărie", precizează preotul Claudiu Banu, parohul bisericii "Sf. Mina", inițiatorul și coordonatorul proiectului. 


Lunea, copiii pot participa, alternativ, la jocuri specifice vârstei lor, cursuri de prim ajutor, cu voluntari de la Crucea Roșie, și cursuri de circulație rutieră. Marțea, sunt organizate excursii. Până acum, copiii au vizitat deja mai multe mănăstiri, sediul CERONAV, Delfinariul, Microrezervația naturală din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, au fost la picnic în împrejurimile orașului Constanța și la Aqua Park Eforie Nord. Miercurea, sunt implicați în activități de dezvoltare personală, jocuri în echipă, iar joia, participă la cursuri de pictură. Vineri, se familiarizează cu baletul și învață despre arta mișcării. Zilnic, la finalul programului, copiii servesc fructe. 


Toate creațiile realizate pe parcursul verii le vor fi înmânate copiilor pe 26 august, când, după Sfânta Liturghie, școala se finalizează cu un moment artistic pregătit de către copii. 


În curtea bisericii există și un loc de lectură numit sugestiv "Căsuța cu cărți", de unde doritorii pot lua o carte, citi și pune la loc. Totodată, pot fi donate cărți pentru ca și alte persoane să se bucure de o lectură cât mai diversificată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5132 secunde