Auditul ISJ a concluzionat că prof. Camelia Marcu avea management defectuos

Scandal la Liceul "Virgil Madgearu". Profesorii au reușit demiterea directoarei care a câștigat concursul pe post

2870
23

Articole de la același autor

Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" va avea, începând de astăzi, un nou director. Prof. Camelia Marcu, care ocupa postul în urma câștigării concursului de toamna trecută, a fost demisă de inspectorul școlar general Petrică Miu, invocând managementul defectuos.


Procedurile pentru demiterea directoarei au fost demarate încă de la începutul anului școlar, când între cadrele didactice și directoarea Marcu au apărut tensiuni și acuze grave. Pe de o parte, Camelia Marcu i-a acuzat pe profesori că "sunt mediocri, că nu-și fac orele și-și ridică salariile nemeritate". În cealaltă tabără, cadrele didactice spun că au fost nevoiți să ia atitudine la "abuzurile repetate" ale directoarei.


La sesizările repetate ale profesorilor, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a dispus efectuarea unui audit în cadrul unității de învățământ, iar, în urma controlului, Consiliul de Administrație al ISJ a hotărât eliberarea din funcție a Cameliei Marcu. 


"Echipa de audit a fost acolo timp de câteva zile și a verificat ceea ce au sesizat în scris profesorii, dar și argumentările lor. Este vorba despre management defectuos. Practic, neexistând Consiliu de Administrație, această școală nu poate funcționa. Hotărârile nu pot fi luate, indiferent ce note interne face doamna director. Ei nu aveau Consiliu de Administrație din diferite motive, ba nu aveau cvorum, ba nu se dăduse decizia, dar sunt situații care trebuie trimise la timp, sunt decizii ce trebuie luate, nu poți ține liceul pe loc invocând tot felul de motive. Când Consiliul de Administrație nu funcționează, orice alte decizii sunt nule, iar acele note interne date de doamna director nu au nicio greutate", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul școlar general Petrică Miu.


"Nu a fost o decizie pripită!"


Potrivit acestuia, atât Consiliul Profesoral al Liceului "Madgearu", cât și foarte mulți profesori separat au depus nenumărate plângeri, în ultima perioadă, la adresa directorului Camelia Marcu. 


"Nu a fost o decizie pripită și ne interesează, în primul rând, ca activitatea școlii să intre în normalitate. În procesul verbal au fost prinse absolut toate aspectele. Sunt sesizări foarte multe, sunt și plângeri penale. Păcat că s-a întâmplat așa ceva într-un liceu bun din Constanța, pentru că astfel de conflicte afectează și imaginea școlii. Doamna director putea să conducă perfect, dar trebuie să înțeleagă că, atunci când ești pe funcție, trebuie să respecți legea și pe cei de lângă tine. Sigur că nu este exclus ca să mai apară unele divergențe, dar de aici și până la a ajunge la un adevărat război în care aproape toți profesorii sunt împotriva ta și să nu mai funcționeze o școală întreagă este cale lungă", a mai spus șeful ISJ Constanța.


Profesorii își propun noul director


În cursul zilei de astăzi, Consiliul de Administrație al ISJ va analiza propunerea Consiliului Profesoral pentru noul director și o va aproba sau o va respinge. 
"Puteam să mergem pe o propunere din afara liceului, dar am considerat că este mai bine să fie cineva de acolo din interiorul liceului. Nu știu pe cine îmi vor propune profesorii, dar vom cântări bine decizia", a completat Petrică Miu.


"Este vorba despre sforării interne"


Prof. Camelia Marcu consideră că demiterea sa este un abuz și anunță că intenționează să-l dea în judecată pe inspectorul școlar general Petrică Miu. 


"Oamenii mici din sistemul educațional tind spre mediocritate, ba și mai mult, sunt capabili de ticăloșii și mai mari când sunt numeroși. Nu ne mai batem în idei și soluții pentru un învățământ de calitate, ne batem cu niște oameni anormali, cu un grup care folosește instituția în chestiuni de sforării interne. Invit oamenii curajoși intelectuali să-și aducă contribuția în calitatea educației și să se implice conform propriei conștiințe, să gândească, să facă propuneri și să voteze propriului sistem de evaluări. Este foarte grav că se acționează într-un mod ticălos, în haită, asupra persoanelor care încă mai au curajul să critice situațiile create de falșii intelectuali cocoțați în funcții fără promovarea vreunui concurs riguros", ne-a transmis fostul director.


Prof. Marcu este de părere că toată situația îi afecteată și pe elevii liceului, dar și învățământul constănțean, în general. 
"În curând, vor fi scârbiți și elevii, și părinții, de aceste modele. Miu Petrică încearcă de mult timp să facă o șmecherie, să-și construiască și să-și extindă cu repeziciune și grabă bolnavă, asemeni cancerului, propriul ISJ. Oameni care îmi seamănă știu că nu se poate să fim iubiți de o anumită categorie de oameni care, prin minciună și fără muncă, reușesc să ocupe funcții nemeritate. Vor fi din ce în ce mai puțini oameni care își vor asuma responsabilități, punându-și în pericol sănătatea și liniștea personală. Educația românească a luat-o într-o direcție greșită promovând oameni asemeni d-lui Miu Petrică și cărora li se mai dă și putere de decizie pe mână. Este și nesănătos, dar și foarte periculos, când linia de demarcație este foarte fină, devenind confuză când încerci să te dumirești care sunt intelectualii imbecili și care sunt intelectualii autentici. Invit pe d-na Bucovală și pe cei șase inspectori numiți prin concurs, dar demiși de Miu Petrică, să mi se alăture pentru a face apel la justiție", ne-a declarat prof. ec. Camelia - Isabela Marcu.


Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Parinte
26 octombrie 2017
Despre paranoia

Trei chestii: Atunci cand te crezi inconjurat numai de dusmani, esti paranoic! Cand te crezi cel mai competent esti un natarau. Iar cand schimbi ce functioneaza, esti prost.

ego
26 octombrie 2017
Liceu

Oricine va incerca sa introneze disciplina intr-un sector va pati ceeace pateste aceasta directoare..in orice sector..Frica pentru rezultate proaste in alegeri face ca in mai toate sectoarele de activitate legalitatea si ordinea de drept sa nu functioneze...cu consecinte foarte proaste pentru viitor !O persoana capabila,cu tarie de caracter si cu un spate tare, numita int r-o functie de conducere intr-un minister,regie,inspectorat,etc. poate face ordine in 10-12 ani.Or la noi acesti lideri sunt schimbati anual,sau la 2-3 ani,numai pentru a nu se face ordine in Romania !Astept un conducator PUTERNIC !

Avocat
26 octombrie 2017
madgearu

Din perspectiva juridica o sfatuiesc pe dna Marcu sa depuna plangere la parchetul de pe langa judecatoria Constanta, chiar si in rem, pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanei.Gruăul infractional organizat Bondoc, Bucur, MIU, Milea,Munteanu, Boranda, Bucur vor fi trimisi in judecata impreuna cu complicii lor Tanasache,Ivan etc....Simultan dna Marcu va depune o contestatie in contencios administrativ si va cere suspendarea ordinului de eliberare din functie . se va judeca la primul termen. In decembrie dna Marcu va fi iar director...Dna Nastase Aurelia, maistru textilist, care a luat sub 5 la examenul de director de acum un an, poate fi director de liceu??Ca in 1950?Are carnet de membru PSD??

Avocat
26 octombrie 2017
Madgearu

Dna Nastase Aurelia a fost la cocurs anul trecut si a luat la scris o nota sub 5. Ca maistru textilist a obtinut gradul 1 ...printr o operatiune tipica PSD FSN a ajuns profesor gradul 1.....PSD isi pune cadrele de partid?? Bondoc nu ia atitudine?? Bucur? Bucur Viorica are salariu de merit...lucreaza cu elevii..concursuri etc...de ce nu Bucur??

Răspuns la: Liceu
Adăugat de : ego, 26 octombrie 2017
Oricine va incerca sa introneze disciplina intr-un sector va pati ceeace pateste aceasta directoare..in orice sector..Frica pentru rezultate proaste...
analista
26 octombrie 2017
Magearu

Bondoc Camelia a tras sforile...un pericol pentru societate dna inginer mecanic....L a manipulat si pe Miu Petrica ..om de 60 de ani a pus botul la sforariile lui Bondoc...si fostei director adjunct Milea Monica...care a acoperit o pe Bondoc Camelia la o ancheta privind comportamentul abuziv...in complicitate cu Ivan...

Răspuns la: Despre paranoia
Adăugat de : Parinte, 26 octombrie 2017
Trei chestii: Atunci cand te crezi inconjurat numai de dusmani, esti paranoic! Cand te crezi cel mai competent esti un natarau. Iar cand schimbi...
profa de engleza
26 octombrie 2017
invatamant

Dupa ce grupul infractional organizat condus de Miu si Milea Monica au ocupat ISJ Constanta au pus o maistra trextilista director la Madgearu, Nastase Aurelia, care nu a fost in stare sa ia nota de trecere la examenul scris de director de anul trecut....Dna Marcu a fost evaluata cu foarte bine pana la 31 august 2017...Cand a ajuns grupul infractional organizat la ISJ a inceput managementul defectuos? Cine a instigat la incalcarea legii? Bondoc? Bucur? Tanasache? Milea Monica? Ivan Daniela? Boranda Janeta? Munteanu Adrian? Miu Petrica? frica? rusine?

profa
26 octombrie 2017
Liceu

PSD la fel ca PCR in anii 50 isi pune cadrele de partid fara sa conteze competenta profesionala...Maistrul textilist Nastase Aurelia ajunge director de liceu...afaceristul Miu Petrica...cel care ia bani de la comunele PSD iste din judet pe firma lui de constructii, ajunge sef la ISJ Constanta...Acesta isi ia camarila dupa el...Boranda, Milea, Munteanu...oameni care trag sfori, nu dau niciodata concursuri dar ocupa functii...Toti au fost directori de licee fara concurs...sunt inspectori fara concurs...

Răspuns la: Magearu
Adăugat de : analista, 26 octombrie 2017
Bondoc Camelia a tras sforile...un pericol pentru societate dna inginer mecanic....L a manipulat si pe Miu Petrica ..om de 60 de ani a pus botul la...
Caragiale
26 octombrie 2017
Camarila

Camarila lui Petrica Miu are deja dosar penal...pentru furt...acum si pentru abuz in serviciu...Complicii lor acum sunt fericiti...dar pana cand?? Bucur Viorica. tanasache,Ivanetc....cu ei reformam invatamantul? Profesorii lenesi si incompetenti au castigat...sistemul PSD e deasupra legii...Bondoc Camelia, una care nu isi tine lectiile niciodata, triumfa....

Răspuns la: Despre paranoia
Adăugat de : Parinte, 26 octombrie 2017
Trei chestii: Atunci cand te crezi inconjurat numai de dusmani, esti paranoic! Cand te crezi cel mai competent esti un natarau. Iar cand schimbi...
bagator de seama
26 octombrie 2017
ISJ penibil la Cta

Cum spuneti, domnule inspector general? " Atunci cand esti pe functie, trebuie sa respecti legea si pe cei de langa tine"??? Mai arunca un ochi in ograda plina de directori care n-au habar de nimic , ci doar ca sunt la butoane! De ce nu dai o circulara in care sa scrii ce declari la ziare (citatul de mai sus)? Asa macar ai avea o acoperire ca i-ai avertizat. In mai toate scolile din judet directorii (cu concurs sau cu numire) nu fac decat abuzuri, crezand ca au prins pe Dumnezeu de picior. Pana nu ii pui la punct , institutia pe care o conduci va fi complice , chiar partasa la toate ilegalitatile care se produc!!!

parinte
26 octombrie 2017
Madgearu

Eu am fata la Madgearu. in a 10 a. Orele ar trebui sa se termine la 19 20. se termina la 18 50. Jumatate de ora in fiecare zi in care profesorii sunt platiti. Aceasta Bondoc preda ceva gen Protectia consumatorilor. La fiecare ora vorbeste despre problemele ei personale. Noteaza dupa ureche.Vorbeste urat cu elevii..ameninta...are pile mari asa se zice. Profesorii de la Madgearu intra la ore cam la un sfert de ora dupa ce se suna...asta nu vede inspectorul general...Se fumeaza in sala de sport...profesoara Tanasache si Ivan...o parodie de liceu...Marcu a incercat sa faca ordine dar profesorii au luat foc...Ar fi trebuit sa munceasca...

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3273 secunde