Profesorii constănțeni merită mai mult! Învățământul sărbătorește prin muncă

2505
34
Profesorii constănțeni merită mai mult! Învățământul sărbătorește prin muncă - fond-1443972271.jpg

Articole de la același autor

Zvonul că ziua de astăzi, declarată Ziua Internațională a Educației, ar fi putut constitui prilej de week-end prelungit pentru elevi a făcut înconjurul Constanței și toată lumea, de la părinți până la copii și chiar profesori, a comentat inițial a… fericire varianta,

cu toate că ea vine la doar trei săptămâni de la începerea anului școlar.

Evident că, liber fiind de la orar, cel mai probabil nu se vor pune absențe, dar acest aspect nu și l-a asumat niciun cadru didactic, pentru că ar fi însemnat să dea tonul la anarhie.

Sunt destui însă elevii pe care i-am auzit comentând, în stilul lor, caracteristic generației Iphone, că vor dormi astăzi liniștiți și "poate voi ajunge și pe la liceu…!".

Din punctul de vedere al profesorilor, majoritatea cu care am stat de vorbă consideră ziua de astăzi un soi de "Școala Altfel", care dă mai multă bătaie de cap, pentru că a presupus planificări, raportări și, evident, responsabilizări.

Și ce vor face școlile?

Liceul Teoretic "Traian" a programat, astăzi, la Muzeul Marinei Române, sim-pozionul cu tema "Sisteme educaționale în Europa: de la idee la practică și succes", la care vor participa elevii cla-selor a XI-a, coordonați de prof. Viorica Stan, la care va lua parte și inspector Anca Dragomir.

La Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Târgușor, elevii de la grădinița cu program normal vor desfășura acti-vitatea intitulată "Grădinița, casa noastră", iar la Școala primară nr. 2, din satul Mireasa, se va organiza evenimentul "Învățătoarea mea!".

Potrivit directorului Școlii Gimnaziale nr. 1 din Târgușor, prof. Lucian Pandele, la învățământul primar, elevii vor parti-cipa la manifestări precum: "Școala mea", "Educația, o necesitate universală", "Rețeta educației", "Școala mea", iar la cel gimnazial, activitățile sunt "Impactul educației asupra omului", "Profesor pentru o zi", "Profesorul ideal", "Școala viitorului", "Sisteme de învățământ comparate", "Elevul modern și elevul model".

Profesorii și elevii de la Școala Gimnazială "Nichita Stănescu" din Mereni au programat o serie de activități desfășurate în cadrul celei de-a IV-a ediții a proiectului "Școala ideală".

v v v

Reamintim că Ziua Internațională a Educației este celebrată anual pe 5 oc-tombrie, începând cu anul 1994, în întreaga lume, pentru a aminti de importanța rolului educației. Este, de asemenea, un moment de reiterare a semnării în 1966 a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului.

Poate că mai nimerit ar fi fost ca statul român să recompenseze toți profesorii cu o sumă cât de modică și nu să-i "îngroape" și de ziua lor în hârțoage și raportări inutile, doar de dragul de a marca ceva care, să fim serioși, în România se duce pe zi ce trece: RESPECTUL FAȚĂ DE OMUL DE LA CATEDRĂ. 

Comentează știrea

34 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Multumim!
4 octombrie 2015
Pentru apreciere!

E frumos ca ne apreciati munca, si va multumim ptr asta, d-na Simona Anghel! Asa e, ne-am fi putut lipsi, macar de ziua educatiei, de hartogaraia care ni se cere!

ptr. clica de la 28
4 octombrie 2015
Urari de Ziua Educatiei

Dragi DIRECTORI SI MEMBRI AI CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE, va dorim mult succes in activitatea dumneavoastra de a aduce sc. 28 cat mai jos posibil, sa dati cat mai multe sanctiuni oponentilor regimului pe care il reprezentati, si......sa aveti cat mai multe procese de CONSTIINTA! Cu deosebita lipsa de respect, niste oameni!

basm scurt de trezit adultii
4 octombrie 2015
Alba ca zapada si cei 7 frustrati

A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti, o duduie pe nume Stan, neagra la suflet precum pacura, care, in entuziasmul sau bolnav de a distruge...tot ce-i sta in cale, a distrus sc. D.B. din orasul numit Republica Mazare. Niste frustrati, in numar de 7, au incercat s-o potoleasca( detaliile sunt arhicunoscute). .....Ei, si...nu au reusit, ptr ca imparatii de la ISJ si regii de la MECS au transformat-o in Alba ca zapada, i-au dat un fel de NUP, ceea ce la nivel de scoala se cheama calificativul FB. Si au trait fericiti impreuna, ea, Creatura Minunata si Frustratii, in acelasi palat cu pereti goi si cu un copacel stingher in fata intrarii profesorilor!!!

ati uitat
4 octombrie 2015
de scufita rosie cu par blond!!!

Super rezumatul, dar ati uitat sa o pomeniti pe prietena personajului principal, si anume scufita rosie cu par blond si ochi albastri..... Si ea a ajutat-o pe stan sa devina alba ca zapada, sa-si ascunda toate mizeriile!

profesor sub acoperire
4 octombrie 2015
dar gradinita ABC???

iN BASMUL DE MAI SUS, TREBUIA SA APARA SI GRADINITA abc. Au distrus-o si pe aia! Ee, probabil asta e 'un fleac', o poveste de adormit copiii!!!

Răspuns la: Alba ca zapada si cei 7 frustrati
Adăugat de : basm scurt de trezit adultii, 4 octombrie 2015
A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti, o duduie pe nume Stan, neagra la suflet precum pacura, care, in entuziasmul sau bolnav de a...
cu aceasta ocazie,
4 octombrie 2015
JOS STAN!!!

e deja cunoscut acest slogan, dar merita readus in atentia celor interesati: AFARA STAN SI GASCA EI!!! SA SE FACA DREPTATE!!!

parinte
4 octombrie 2015
ne facem ca sarbatorim!

Nu ne-am supara daca Ziua internationala a Educatiei chiar ar fi pregatita si sarbatorita asa cum se cuvine! Si chiar ar fi bine ca elevii sa inteleaga cat de importanta este educatia ptr ei. Succes si la multi ani!

basm incomplet!
4 octombrie 2015
cine este Fat Frumos?

Stimate povestitor, cine este Fat Frumos in basmul pe care l-ati creat? Am ramas cu basmul......neterminat! Si ar mai trebui sa ne spuneti ce invataminte sa tragem din el. Asa se face la scoala, la ora de citire! Va rugam frumos....Ca daca tot sarbatorim Ziua Educatiei prin 'activitati', sa ramanem si noi cu ceva!

Răspuns la: Alba ca zapada si cei 7 frustrati
Adăugat de : basm scurt de trezit adultii, 4 octombrie 2015
A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti, o duduie pe nume Stan, neagra la suflet precum pacura, care, in entuziasmul sau bolnav de a...
povestitorul
4 octombrie 2015
OK, hai sa va spun.

Pai, nu v-am spus de la inceput cine este Fat Frumos, pentru ca povestea este una 'deschisa', adica cititorii trebuie sa adauge anumite detalii interesante, sau pot umbla chiar si la finalul povestii. Pot insa sa va dau trei variante de "Fat Frumos": Sotul personajului principal, cel care i-a facut si cadoul pe care il stiti, apoi domnul acela care s-a retras din CA, si ultimul, dar nu cel din urma, fostul domn inspector. Toti i-au facut cadouri foaaarte pretioase, pline de "nestemate"!!! Am uitat vreun potential Fat Frumos??? O fi vreunul si pe la minister?

Răspuns la: cine este Fat Frumos?
Adăugat de : basm incomplet!, 4 octombrie 2015
Stimate povestitor, cine este Fat Frumos in basmul pe care l-ati creat? Am ramas cu basmul......neterminat! Si ar mai trebui sa ne spuneti ce...
tot povestitorul
4 octombrie 2015
despre invataminte sau morala...

Cu chestia asta e mai greu....Fiecare poata sa traga ce invataminte vrea din povestea cu Alba ca zapada! Doar am citit-o toti cand eram mai mici, nu? Varianta asta e inca in desfasurare, om vedea cum se va termina totul. Pana la urma, cine rade la urma rade mai bine, iar cine plange, plange!!! Asta-i viata!

Răspuns la: cine este Fat Frumos?
Adăugat de : basm incomplet!, 4 octombrie 2015
Stimate povestitor, cine este Fat Frumos in basmul pe care l-ati creat? Am ramas cu basmul......neterminat! Si ar mai trebui sa ne spuneti ce...
34 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5734 secunde