Premieră la "Ovidius". S-a inaugurat primul program de digitalizare a programelor de studii

217
Premieră la

Articole de la același autor

Zilele trecute, Universitatea "Ovidius" din Constanța (UOC) a fost gazda unui alt eveniment important, atelierul de lucru "Transformarea digitală în educația inginerească", realizat în colaborare cu INAS Craiova și divizia pentru parteneriate academice din cadrul PTC. La manifestare au participat membri ai conducerii UOC, cadre didactice și studenți de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă și Facultatea de Matematică și Informatică.


Cu această ocazie, prorectorul UOC responsabil cu studenții, absolvenții și informatizarea instituțională, lect. univ. dr. Alexandru Bobe a prezentat preocupările legate de organizarea unei platforme de inovare în domeniul tehnologiilor digitale, integrate în rețeaua europeană de platforme similare și programele derulate de "Ovidius" sub egida acestei platforme. 
La rândul său, prof. dr. univ. ing. Eden Mamut a descris contextul actual legat de impactul tehnologiilor digitale asupra procesului de învățământ ingineresc. De asemenea, au fost trecute în revistă  proiectele derulate în cadrul colectivului de cercetare de la Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie și proiectul de realizare a unui laborator pentru digitalizare în Energetică Industrială. Momentul mult așteptat a fost testarea robotului digital "OVIO". 


La final, rectorul universității constănțene, prof. univ. dr. Sorin Rugină s-a întâlnit cu reprezentanții PTC în care s-au stabilit coordonatele unei colaborări. Astfel, universitatea constănțeană devine prima universitate din România în care se lansează un program concret de digitalizare a programelor de studii, cu o fază pilot dedicată promovării conceptelor de transformare digitală la programul de Energetică Industrială. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9577 secunde