Pregătirea pentru examenele naționale, în linie dreaptă. Au fost publicate modelele de subiecte

816
Pregătirea pentru examenele naționale, în linie dreaptă. Au fost publicate modelele de subiecte - fotofondpregatireexamene1-1573508242.jpg

Articole de la același autor

Elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a vor susține, peste câteva luni, examenele naționale. Pentru ei, pregătirile ar trebui să fie deja pe ultima sută de metri. Mulți însă au rămas în urmă cu învățatul. Pe site-ul Ministerului Educației Naționale au fost publicate modelele pentru subiectele pentru examenele de anul viitor. 


Noul ministru al Educației, Monica Anisie, a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute că nu va fi modificată metodologia de susținere a examenelor naționale 2020. "Rămân modelele de subiecte care au fost publicate. Nu luăm decizii peste noapte, nu schimbăm regulile în timpul jocului", a anunțat ministrul.


La începutul semestrului al doilea vor fi susținute și simulările examenelor naționale. Deocamdată nu a fost stabilit calendarul simulării naționale a Bacalaureatului 2020 sau a Evaluării Naționale 2020. Până atunci, însă, elevii pot exersa după modelele deja puse la dispoziție pe site-ul Ministerului Educației Naționale.


În cursul zilei de ieri, au fost publicate și modelele pentru proba orală a examenului de Bacalaureat. Acestea sunt destinate pregătirii candidaților astfel încât să își poată face o idee cum anume se va face evaluarea lor. Reamintim că, la probele orale, candidații primesc calificative de competențe care însă nu influențează nota finală.


De asemenea, modelele pentru subiectele de la probele scrise se află, începând cu 6 noiembrie, tot pe site-ul Ministerul Educației. Acestea nu au fost modificate față de cele din anii anteriori, păstrându-se structura veche din 2019 și 2018. Subiectele au grad mediu de dificultate și au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare.
Și pentru elevii de clasa a VIII-a au fost publicate, tot pe 6 noiembrie, modelele de la probele de limba și literatura română și matematică de la Evaluarea Națională 2020, la finele clasei a VIII-a. Nici în acest caz nu există schimbări față de subiectele din anii anteriori.


Bacalaureatul scris începe pe 22 iunie
Conform calendarului Bacalaureatului 2020, examenul se va desfășura mai devreme, fără acea pauză de aproape o lună de zile între probele orale și cele scrise. Astfel, înscrierea candidaților se va face între 25 și 29 mai, tot pe 29 mai urmând să se încheie cursurile clasei a XII-a.


Probele orale vor începe pe 9 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice la limba română. Pe 15 - 17 iunie 2020, este programată proba de evaluare a competențelor digitale, iar pe 18 și 19 iunie cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.


Prima probă scrisă va avea loc pe 22 iunie, la limba și literatura română, urmată, pe 23 iunie, de proba scrisă la limba și literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 24 iunie, iar proba la alegere a profilului pe 25 iunie. Rezultatele inițiale vor fi făcute publice pe 30 iunie, până la ora 12, iar contestațiile vor putea fi depuse între orele 12.00 și 16.00. Lucrările contestate vor fi recorectate între 1 și 6 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 7 iulie.


Evaluarea Națională, mai devreme decât anul trecut
Evaluarea Națională 2020 este programată la jumătatea lunii iunie. Absolvenții de clasa a VIII-a se vor putea înscrie între 2 și 5 iunie, ziua în care se și vor încheia cursurile. Examenul scris la limba și literatura română va avea lor pe 15 iunie, urmat, pe 17 iunie, de cel la matematică și, pe 18 iunie, de cel la limba și literatura maternă.


Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor se va face pe 22 iunie, până la ora 14, iar contestațiile vor putea fi făcute în aceeași zi, între orele 14.00 și 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 27 iunie 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.566 secunde