Platformă națională de internet wireless în școli și universități

324
Platformă națională de internet  wireless în școli  și universități - platformainternet-1538145688.jpg

Articole de la același autor

Toate școlile gimnaziale din Constanța, dar și din restul țării vor avea rețea de internet wireless la dispoziția profesorilor și elevilor. Este vorba despre un proiect de investiții intitulat Platformă națională integrată - Wireless Campus, care are ca obiectiv general crearea unei platforme naționale integrate de tip campus. Aceasta ar trebui să asigure, cu prioritate în școli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la rețele de date deschise interconectate, inclusiv la internet.

Proiectul se va derula în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2: Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) și are o valoare totală de 209.921 mii lei, 85% reprezentând finanțare europeană nerambursabilă.

"Obiectivele specifice ale proiectului sunt, în primul rând, crearea infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor și serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educație pentru minimum 2.000 de școli, dotarea în cadrul proiectului a unui număr de 4.500 de unități gimnaziale cu echipamente wireless, dar și creșterea ponderii profesorilor care utilizează internetul prin wireless-campus la 15%, până la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului", explică reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

Beneficiarul principal al investiției, Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare, va asigura buna funcționare a echipamentelor achiziționate și a platformei create în cadrul proiectului în vederea atingerii obiectivelor stabilite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.588 secunde