"O componentă esențială pentru educație de calitate este reprezentată de omul de la catedră"

256

Articole recomandate

O componentă esențială pentru educație de calitate este reprezentată de omul de la catedră, model pentru generațiile pe care le formează, a declarat marți premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, la evenimentul de lansare a unei inițiative de creștere a calității sistemului de învățământ.

"Educația este o prioritate a Guvernului PSD - ALDE, alături de Sănătate. Acționăm pe mai multe planuri pentru a crește accesul copiilor la educație de calitate, am mărit bugetul pentru Educație cu aproape 47% în acest an, am majorat considerabil salariile cadrelor didactice - ca modalitate de apreciere și de motivare a muncii de dascăl, susținem proiecte de investiții în școala românească, de la creșe și grădinițe până la universități. Toate deciziile pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ le luăm în consultare cu partenerii sociali, sindicate, asociații ale profesorilor, studenților și elevilor, pentru că am convingerea că cele mai bune decizii sunt luate prin dialog deschis. O componentă esențială pentru educație de calitate este reprezentată de omul de la catedră, model pentru generațiile pe care le formează și cărora le transmite nu doar învățătură, ci și lecții de viață și le formează caracterul. Profesia de dascăl este vocație, implicare neobosită și dedicare. A fi educator, învățător sau profesor înseamnă ca tu însuți să înveți zi de zi și să ții pasul cu noi metode de predare mai atractive și mai apropiate de copii și de tineri", a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că acest proiect, cu titlul "Creatori de educație", este conceput și realizat ca o platformă modernă online, prin intermediul căreia dascălii pot face schimb de bune practici, demne de urmat de colegii lor, participând astfel activ la dezvoltarea competențelor profesionale și la susținerea unui sistem de învățământ inovator.

"Cred în beneficiile acestui proiect, în primul rând pentru copii și tineri care, prin metode creative, personalizate, vor avea un proces de învățare mult mai plăcut și mai facil, vor fi încurajați să urmeze cursurile și să nu abandoneze școala, apoi pentru educatori, învățători și profesori acest proiect va contribui la recunoașterea muncilor lor, la punerea în valoare și promovarea ideilor bune pe care le aplică la clase și care reprezintă o sursă de inspirație și pentru alți dascăli. (...) Am convingerea că acest proiect va genera idei și metode creative de predare, de care să beneficieze cât mai mulți elevi", a încheiat premierul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5833 secunde