Comandantul ANMB, conf. univ. dr. ing. Octavian Tărăbuță:

"Nișa marinăriei este, încă, foarte atractivă"

1872

Articole de la același autor

Toate universitățile au tras linie, la acest moment, după prima sesiune de admitere la facultate. Peste tot, însă, au rămas locuri neocupate. La Academia Navală "Mircea cel Bătrân" (ANMB), spre exemplu, liceenii cu diplomă de bacalaureat se vor "bate" peste câteva săptămâni pe cele 67 de locuri rămase libere. 


Cele mai multe dintre acestea, respectiv 25 de locuri, sunt disponibile la facultatea de Inginerie și management naval și portuar. Celelalte locuri pe care le vor concura absolvenții în septembrie sunt valabile la Electromecanică navală (19), Navigație și transport maritim și fluvial (16) și Electromecanică ( 7). 


Reamintim că pentru anul universitar 2019-2020, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" a scos la concurs aproape 600 de locuri, disponibile în cadrul instituției și încă cinci locuri pentru Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, acestea fiind solicitate de către Ministerul Apărării Naționale. 


Desigur, o bună parte a proaspeților absolvenți de liceu au picat încă de la probele sportive sau psihologice. Reprezentanții instituției de învățământ superior au precizat că doar jumătate dintre ei trec, de obicei, probele. 
Comandantul (rectorul) academiei, conf. univ. dr. ing. Octavian Tărăbuță  ne-a declarat că în comparație cu anii trecuți, le-au rămas mai puține locuri după prima sesiune de admitere. 


"La acest moment, avem 531 de tineri înscriși în urma sesiunii de vară, deci a fost o sesiune fructuoasă pentru noi. La Marina Militară au fost mai mult de doi candidați pe loc. Bineînțeles, locurile fără taxă au fost ocupate în procent de 100%, cele rămase fiind destinate concursului pe bază de dosare. Totuși, trebuie să precizez că, în ciuda descreșterii demografice a numărului de elevi, nișa aceasta a marinăriei este, încă, foarte atractivă", a precizat el, pentru "Cuget Liber". 
Precizăm că înscrierile pentru sesiunea de toamnă vor începe în data de 2 septembrie. Candidații care se înscriu online nu trebuie să aducă la sediul academiei varianta tipărită a documentelor din dosar. Acestea vor fi aduse la secretariat abia după anunțarea rezultatelor, când candidații vor veni pentru confirmarea locului și semnarea contractelor de studii. În ceea ce privește dosarul de concurs, acesta va conține numai copii simple sau copii legalizate după documentele personale. În cazul depunerii de copii, candidații trebuie să prezinte și documentul original (sau o copie legalizată după acesta) pentru a marca, în acest fel, copia "conform cu originalul".


La dosar, tinerii mai trebuie să aducă o cerere de înscriere tip, care se obține de la secretariatul universității, trei fotografii color (3x4 cm), o  copie după certificatul de naștere, o copie după cartea de identitate, copie după diploma de bacalaureat, copie după foaia matricolă din perioada liceului, o adeverință medicală de la medicul de familie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3782 secunde