Nina Udrescu și Liviu Manolache aduc "Gin Rummy" pe scenă

199
Nina Udrescu și Liviu Manolache aduc

Articole de la același autor

Constănțenii au posibilitatea să vizioneze, astăzi, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat, piesa "Gin Rummy". Rolurile principale sunt deținute de Nina Udrescu și Liviu Manolache, doi actori iubiți de publicul constănțean, doi actori cu identități conturate în zeci de ani de actorie și în mulțimea de roluri jucate. 
Reprezentanții instituției de cultură au declarat că fiecare dintre cei doi este un izvor de energie pentru celălalt, așa cum se înțelege și din sugestia pe care o constituie numele lor: Fonsia vine de la fântână, din latină, iar rădăcina numelui Weller este fântână în limba engleză. 


Textul dramaturgului american Donald Coburn este paradoxal prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. 


Astfel, doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri. 
Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista. 
Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7691 secunde