Maria Pârvuțoiu își lansează impresiile de colecționar

394
1

Articole de la același autor

Muzeul de Artă din Constanța vă așteaptă, joi, 26 aprilie, începând cu ora 17.00, la prezentarea cărții "Impresii de colecționar", aparținând binecunoscutei colecționare Maria Pârvuțoiu. Despre autoare, se știe că atât ea, cât și soțul acesteia au strâns, în întreaga lor viață de familie, o frumoasă colecție de artă plastică, românească în cea mai mare parte, cu piese unice, reprezentative pentru marii noștri artiști, pictori sau sculptori.

Cartea scrisă de Maria Pârvuțoiu începe cu epopeea familiei Vrană, în care s-a născut autoarea, neam mândru de aromâni, cu strămoși în Munții Pindului și cu un copil, Maria, născut în Cavarna și un altul în Constanța, de-o parte și de alta a fatidicului an 1940. În paginile următoare, ea vorbește despre muzeele Europei, așa cum erau ele pe vremuri și nu numai. 

Comentează știrea

sever
24 aprilie 2018
SI EU...??

FELICITARI DOAMNA PARVUTOIU. AM CUNOSCUT ,SI CUNOSC COLECTIONARI CELEBRI DIN CONSTANTA. INSA NICIO COLECTIE NU A FOST COMPLETA FARA O PANZA A DOMNULUI IUSTIAN SEVER. GLUMA SAU SERIOS ,EU VA ASTEPT IN ATELIERUL MEU.

Articole pe aceeași temă

Duminică, 11 Martie 2018
Stire din Cultură-Educație : Dublă lansare de carte, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4721 secunde