Luptă dură pentru bursele școlare. "Sunt primării care au refuzat să respecte legea!"

203
Luptă dură pentru bursele școlare.

Articole de la același autor

Elevii constănțeni continuă lupta pentru obținerea burselor școlare. Săptămâna aceasta, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a obținut încă două decizii favorabile ale instanței, prin care Primăria comunei Topalu și Primăria comunei Nicolae Bălcescu sunt obligate să le acorde burse elevilor. 


Potrivit președintelui asociației, Andreea-Sabina Spătariu, Tribunalul Constanța a emis deciziile judecătorești prin care obligă Consiliul Local Topalu și Consiliul Local Nicolae Bălcescu să adopte o hotărâre prin care să aprobe cuantumul și numărul burselor ce urmează a fi acordate elevilor din cele două localități. 


"În luna noiembrie a anului trecut, 12 unități administrativ-teritoriale au fost chemate în instanță de AEC, din cauza refuzului constant de a respecta legea și de a acorda burse școlare, deși acestea, de foarte multe ori, reprezintă singura posibilitate a copiilor de a rămâne pe băncile școlii, aceștia provenind din mediile defavorizate pe care autoritățile centrale le ignoră și pe care cele locale nu le administrează eficient. Comunele Cogealac, Crucea, Băneasa, Lipnița, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Topalu, Gârliciu, Dumbrăveni, Mereni, orașul Hârșova și municipiul Medgidia sunt primăriile acționate în instanță de către organizația independentă a elevilor din județul Constanța, fiind cele care au refuzat să respecte legea, ignorând elevii timp de nouă ani.
 
Amintim că Asociația Elevilor din Constanța a câștigat alte două procese împotriva autorităților locale, cu privire la acordarea burselor școlare, și anume Consiliul Local Medgidia, în urmă cu doar câteva zile, și Consiliul Local Cogealac, în data de 14 februarie. Acestea au fost obligate, conform deciziei instanței, să înceapă demersurile în vederea acordării burselor prin emiterea unei hotărâri de consiliu local în acest sens, pentru prima data în România elevii reușind să își câștige dreptul acționând în instanță", a declarat Andreea-Sabina Spătariu. 


Ea a precizat că aceste decizii nu sunt, însă, definitive, motiv pentru care Asociația Elevilor din Constanța solicită public primarului comunei Topalu și primarului comunei Nicolae Bălcescu, dar și decidenților locali din municipiul Medgidia și comuna Cogealac să "înceteze din a mai încălca legea și din a mai neglija posibilitatea a zeci de mii de copii de a ajunge la școala și de a avea parte de un viitor mai bun". 


De asemenea, ei le solicită autorităților locale să nu facă recurs la Curtea de Apel pentru a nu sublinia încă o dată dezinteresul față de elevi. 


"Ne bucurăm să vedem că munca noastră dă roade și că, atunci când mergi cu legea în mână, se pot obține lucruri cu un impact pozitiv în societate. Ne dorim ca și celelalte localități care au fost acționate în instanță să înceapă demersurile pentru acordarea burselor, iar dacă nu se va întâmpla acest lucru, sperăm ca hotărârile judecătorești să facă dreptate pentru toți elevii", a subliniat președintele AEC. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 Februarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Credincioșii intră în Postul Mare
Vineri, 28 Februarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Copiii pot deveni arheologi pentru o zi
Pagina a fost generata in 0.731 secunde