Liceeni motivați, premiați la concursul "Gândesc economic, deci câștig!"

448
Liceeni motivați, premiați la concursul

Articole de la același autor

Faza finală a concursurilor regionale "Gândesc economic, deci câștig!" și  "Și eu voi fi întreprinzător!" a avut, recent, în incinta Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța. Devenite o tradiție, aflate la cea de-a XIV-a ediție, aceste concursuri sunt organizate  de Centrul de Resurse pentru Educație Economică Constanța, având ca parteneri Liceul Teoretic OVIDIUS, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, BRD Groupe Société Générale S.A. regiunea Dobrogea și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Ambele concursuri sunt înscrise în Calendarul Activităților Educative Regionale, al Ministerului Educației Naționale.




La această fază finală au participat elevi din județele Bacău, Brăila, Iași și Constanța, cărora li s-au alăturat, în această ediție, elevi din județul Neamț. Echipajele de elevi sunt îndrumate de cadre didactice dedicate muncii de diversificare a metodelor de dezvoltare a gândirii economice eficiente. Pentru liceele de la care provin acești elevi participarea la concursuri a devenit o tradiție, o componentă semnificativă a culturii lor organizaționale.


Concursurile se adresează elevilor de liceu și încununează o etapă din efortul lor pentru formarea unui mod economic de gândire eficient și pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale. Pentru participanții la această fază, cât și pentru colegii acestora, concursurile se constituie în stimulente semnificative pentru inițiativa antreprenorială, adică pentru ceea ce se dorește a fi unul din semnele distinctive ale generației tinere.
Comisia concursului regional de economie "Gândesc economic, deci câștig!" a fost alcătuită din profesorii Cecilia Băraru, președinte, director adjunct al CREE Constanța și Cornelia Drăghici, vicepreședinte, Colegiul Economic "Ion Ghica" din Brăila. Premianții concursului au fost Silviu Măntăilă, de la Colegiul Economic "Ion Ghica" Brăila, obținând premiul I cu profesorul îndrumător Drăghici Cornelia. Premiul II l-a luat Teodor Șerban de la Colegiul Economic "Ion Ghica", profesor îndrumător Drăghici Cornelia, iar premiul III l-a obținut constănțeanul Teodor Bațu de la Liceul Teoretic "Ovidius", profesor îndrumător Victor Mihalașcu. Din comisia concursului regional de planuri de afaceri "Și eu voi fi întreprinzător!" au făcut parte Lavinia Popescu, președinte și membru CREE Constanța, Irina Ana Iorga, Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" Iași, și Günes Berkant, secretar și elev la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, membră a echipajului câștigător al ediției anterioare. Premianți în cadrul concursului au fost Miruna Ioana Aioanei, Iulia Sabina Ancuța, Andreea Bianca Bădică, Alexia Mihaela Harton, Vlad Ionuț Pârvan de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, care au obținut premiul I cu planul de afaceri  "S.C. Prepi & amicii  S.R.L.". Premiul II l-au obținut Briana Bizineche, Maria Sânziana Cucu, Diana Elena Ionescu, Andreea Bianca Ioniță, Enisa        
Memet, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, cu planul de afaceri "Disneyland Romania", același premiu fiind luat și de Simona Beatrice Munteanu, Cosmina Dănilă de la Liceul "Dimitrie Cantemir", Iași, cu planul  de afaceri "Complexul Sakura Apicultor". Premiul III a fost obținut de Brianna Koutsios, Ioana Oprișan, Antonia Ștolea, Deniz Yazgan, Elena Marcu de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, cu planul de afaceri "S.C. ECOTITO S.R.L.", precum și George Daniel Milton, Mădălina Obreja, de la Liceul "Dimtrie Cantemir" Iași, cu planul de  afaceri "Urbis Vet. Servicii veterinare mobile".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3512 secunde