"Lebedele" urcă pe scena Festivalului "Miturile Cetății"

290

Articole recomandate

Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare" va fi prezent la Festivalul Internațional de Teatru "Miturile Cetății", organizat de Teatrul de Stat Constanța, în perioada 20 iunie-30 iunie. Cu această ocazie, actorii vor urca pe scenă cu cea mai recentă premieră, "Lebedele". Spectacolul va fi susținut vineri, 21 iunie, începând cu ora 11.00.


Ultima premieră a Teatrului "Căluțul de mare" reprezintă o adaptare neconvențională, dar plină de sensibilitate și profesionalism, după minunatul basm al lui Hans Christian Andersen, regia și scenariul fiind semnate de Cristian Mitescu, actor, scenarist și regizor de teatru de animație. Decorurile magnetizante ce îi poartă pe copii într-o lume plină de mistere, sunt lucrate cu măiestrie de scenografa constănțeană Eugenia Tărășescu Jianu, cu o coloană sonoră coordonată de compozitorul Alexandru Berehoi, cu versuri pline de umor și impact emoțional ce ajută la dezvoltarea prezentării personajelor. 
Coregrafia spectacolului este realizată de talentatul coregraf Ionuț Sergiu Anghel. În distribuție, micii spectatori îi vor reîntâlni pe Daniela Vlad, Clara Ghiuvelechian, Lică Gherghilescu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi.


Alături de blânda și curajoasa Eliza care se sacrifică și pătrunde într-o lume a tăcerii pentru a rupe vraja aruncată asupra celor 11 frățiori ai ei, cei mici vor face cunoștință cu personaje ca vicleana Mașteră, Împăratul, cruda Babă Zdreanța, Prințul, misterioasa Zâna Morgana, spiritele sau Pisica vrăjitoarei și vor învăța cât de important este să îți prețuiești familia, cât și faptul că bunătatea și blândețea reprezintă întotdeauna soluțiile în abordarea unor situații extreme în viață.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5013 secunde