Invitație la lectură. O nouă apariție editorială despre Papa Francisc

193
Invitație la lectură. O nouă apariție editorială despre Papa Francisc - onouaaparitie-1563499940.jpg

Articole de la același autor

Nici bine nu a plecat Papa Francisc din țara noastră, că trei autori români s-au și apucat să scrie o carte despre el. 
Astfel, scriitorii Cristian Radu Nema, George Călin și Octav Ganea și-au așternut rapid gândurile pe o hârtie și au scris "Papa Francisc în Grădina Maicii Domnului". Ei spun că prezența unui Suveran Pontif în Romania este, fără îndoială, un eveniment ce aparține istoriei, nu doar contemporaneității. 


"Când ajunge într-o țară cu profunde rădăcini creștine și ortodoxe, Servitorul Servitorilor lui Dumnezeu, Patriarhul Occidentului sau chiar Succesorul Sfântului Petru, așa cum sunt unele dintre titlurile Sale, importanța evenimentului capătă proporții pe care nu le poate cuantifica nimeni, și nici descrie. Fie că este un oficial, o față bisericească, un credincios, un fotograf sau un simplu martor al trăirilor.


Ca și în cazul Regilor, Papa este un trimis al lui Dumnezeu, iar în jurul său, calitatea celorlați dispare, ei rămânând doar martori ai unui moment cât o eternitate. Dincolo de semnificații, toți cei prezenți la această venire au fost pentru câteva zile doar creștini, prin gândurile lor. Și atât. Nu au fost greco-catolici, nici ortodocși, nici catolici sau de alte religii. Au fost creștini, au fost frați și surori, așa cum Papa i-a numit mereu. Au zâmbit, au primit speranțe și bucurie", au declarant autorii. 
Ei au precizat că sunt foarte puțini oameni care cunosc, însă, contextul istoric și religios în profunzime.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9958 secunde