Invitație la film: "Emigrant Blues", la Centrul "Jean Constantin"

304
Invitație la film:

Articole de la același autor

Sâmbăta aceasta, aveți ocazia de a vă relaxa vizionând premiera lungmetrajului documentar "Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole", scris și regizat de Claudiu Mitcu și Mihai Mincan. Aceasta va avea loc începând cu ora 18.00, în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin".


"Emigrant Blues" propune o interpretare neconvențională a unuia dintre cele mai mari fenomene de migrație din Europa secolului XXI. Realizatorii spun că filmul este construit ca un road movie atipic, un fel de ghid turistic neoficial al unei Europe diferite de cea din pozele agențiilor de turism. 


"Rezultatul este o colecție de tablouri în mișcare, unele situate la granița cu pateticul, altele îmbibate de umor negru, o serie de viniete care descriu viețile unor oameni uitați sau ignorați în țara natală. Oameni care trăiesc departe de casele lor, permanent «străini», permanent pe drumuri. Oameni care călătoresc mii de kilometri spre și dinspre noua lor casă; un portret al copiilor de imigranți români din Spania, unii născuți acolo, alții aduși din țară la vârste fragede, compus din arhive personale stocate pe telefoanele lor mobile. Frânturi vizuale despre dragoste, tinerețe și nostalgie. Ultimul drum al unui român spre țara natală, de data aceasta în spatele unui dric, în a cărui cabină se află doi agenți de pompe funebre. Câteva fragmente din povești despre oameni care visează la țara lor natală, dar sunt prea speriați să se reîntoarcă și să o ia, din nou, de la capăt", au declarat producătorii peliculei.


În film apar Alexandru Dorobanțu, Florin Gigoiu, Cătălin Lucian Danciu, Daniela Nicoleta Danciu, Andra Yvonne Suciu, Andrea Lavu Precob, Ioan Gheorghe Bârsan Popa și Adrian Bârsan Popa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3776 secunde