Horia Mihail aduce geniul lui Beethoven la Constanța

291
Horia Mihail aduce geniul lui Beethoven la Constanța - horiamihailaducesursacredidam-1593712190.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 5 iulie, de la ora 20.00, sunteți așteptați în fața Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" la o întâlnire desăvârșită între geniul lui Beethoven, virtuozitatea maestrului Horia Mihail și perfecțiunea pianului Steinway. Așadar, anunță reprezentanții instituției de cultură, Horia Mihail va avea un repertoriu variat, care va marca cei 250 de ani care au trecut de la nașterea lui Ludwig van Beethoven.

Concertul va avea loc în aer liber. Precizăm că, în ultimii ani, pianistul a vizitat zeci de orașe din țară, el fiind însoțit de "pianul călător" sau cântând pe pianele din orașele în care a ajuns.

"Pianul călător a reprezentat, practic, o reinventare a mea din punct de vedere profesional și nu numai, fiindcă, dacă îmi aduc bine aminte, în 2010, înainte de prima ediție a Pianului călător, aveam la activ un singur recital solo într-o perioadă de zece ani. Așa că, a fost, în primul rând, o provocare pe care am acceptat-o și care s-a dezvoltat în timp, într-un fel de a fi din punct de vedere profesional. Mai mult decât atât, Pianul călător a devenit un brand, apreciat de tot mai mulți oameni, lucru care m-a făcut să îmi dau seama că ceea ce facem este bine. Categoric a existat acel moment de creștere, plecând de la idee până la realizarea primului turneu. Până la urmă, turnee se tot fac si s-au tot făcut. Este vorba de un concept puțin altfel decât ceea ce făceau pianiștii sau muzicienii în general. Apoi, lucrurile au venit oarecum firesc, având în vedere că am primit un feedback excepțional din multe locuri și de la foarte multe suflete. Am înțeles că au nevoie de ceea ce fac și am înțeles că prin ceea ce fac aduc bucurie unor oameni", a declarat Horia Mihail.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.555 secunde