Festivalul "Miturile Cetății" începe cu un spectacol după Caragiale

332
Festivalul

Articole de la același autor

Doar o zi ne mai desparte de cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru "Miturile Cetății", care va avea loc la Constanța, în perioada 20-30 iunie. Ca și până acum, aceasta este organizată de Teatrul de Stat Constanța (TSC), eveniment la care vor participa peste 30 de teatre din țară și străinătate. 
Spectacolele din cadrul festivalului vor avea loc pe scena Teatrului de Stat Constanța, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare", dar și în Piața "Ovidiu". Organizatorii spun că festivalul este, practic, o continuare a "Serilor de teatru antic" inițiate în anii ’70 de binecunoscutul regizor Silviu Purcărete. 


Ediția de anul acesta are în program producții teatrale ale marilor regizori din România, spectacole pe texte clasice și contemporane, o parte din ele atacând, sub o formă sau alta, temele mitologice și evoluția lor de-a lungul timpului. 
Deschiderea oficială a serilor de teatru se va face joi, 20 iunie, la ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", cu piesa "Carnavalul", după I.L. Caragiale. Aceasta este pusă în scenă de actorii Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Chișinău. 


Două ore mai târziu, atât constănțenii, cât și turiștii sunt așteptați în Piața "Ovidiu", la "Silvia", un spectacol de operetă de Emmerich Kalman, în regia lui Cristian Mihăilescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1083 secunde