Experiențe Dobrogene. Povestea Apelor și a tradițiilor locului

275
Experiențe Dobrogene. Povestea Apelor și a tradițiilor locului - experientedobrogene-1557949837.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați să descopere Dobrogea chiar la ei în oraș. Astăzi, de la ora 18, la restaurantul "Le Premier", de pe strada Aristide Karatzali nr.1, se va desfășura "Povestea apelor", un eveniment multicultural, inedit, marca Experiențe Dobrogene, proiect de promovare a Dobrogei.


Inițiată de ong-ul Inomar Cluster, "Povestea apelor" oferă publicului o lume cu povești de demult, învăluite în aromele vinului dobrogean, mâncărurilor tradiționale ale ucrainenilor dobrogeni, istoriei și culturii acestora.


Invitatul acestei experiențe dobrogene este Eduard Acsente, povestitorul apelor, de la Dunăre la Marea Neagră, hahol (cazac) mândru de originea sa, care vine de la Sfântul Gheorghe împreună cu soția sa, Aniela Acsente, să farmece publicul constănțean și nu numai cu universul tainic al istoriei, al tradițiilor ucrainene, al meșteșugului, al scrumbiei și al storceacului.
În cadrul evenimentului "Povestea apelor" se vor desfășura ateliere cu prezentare de produse meșteșugărești, de degustare mâncare, zacuscă cu pește, cozonac și plăcinte, produse atestate tradițional de la fabrica din comuna tulceană Greci, Piccolo Angelo și degustare vinuri din Crama de la Hamangia și Crama Delta Dunării. Atelierele meșteșugărești sunt susținute de Aniela Acsinte și "Parfum de Lavandă". Iubitorii de pește se pot bucura de scrumbia afumată, scrumbia la plită pe pat de verdeață și storceacul preparat în bucătăria restaurantului "Le Premier" după rețeta familiei Acsente. Iscusit al poveștilor, Eduard Acsente va fi însoțit și de muzica și dansurile ucrainene care vor da o notă veselă și atrăgătoare evenimentului.
De asemenea, evenimentul "Povestea apelor" va dedica un moment cultural unui caz umanitarm fiind vorba despre Ștefania Echimescu, în vârstă de 29 de ani, diagnosticată cu cancer pulmonar. Familia și prietenii spun despre ea că "este un om de o blândețe și o inimă mare cum rar se mai găsește în ziua de astăzi și mamă dedicată a doi copii minunați". Donând o putem sprijini cu toții în această grea încercare, arătându-i-i că nu este singură!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.019 secunde