"Eutopia", o piesă jucată cu nerv, în care spectatorii au interacționat cu actorii

1060

Articole de la același autor

"Eutopia", lui Yannis Margaritis s-a jucat, sâmbătă seara, la Constanța cu mare nerv, aproape întreg colectivul Teatrului de Stat regăsindu-se pe scenă și încercând să capteze atenția publicului într-o manieră diferită. Și pentru ca piesa să-i atragă și mai tare, încă de la intrarea în instituție, femeile au fost separate de bărbații. Astfel, bărbații au stat timp de două ore și jumătate pe rândurile din stânga, iar femeile, în dreapta. Totodată, pentru a interacționa și mai bine cu spectatorii, actorii au intrat de mai multe ori în sală, au vorbit deseori cu ei și chiar i-au îndemnat să voteze de două ori.

În concluzie, "Eutopia" este un spectacol cu momente reușite, dar și inedite, cum ar fi atunci când Kleoniki 2, interpretată de actrița Maria Lupu, și-a dezgolit sânii, surprinzând pubilcul din sală, sau când Kinysias, jucat de Nicodim Ungureanu, îndrăgostit de Myrrini, a demonstat că dragostea îl stăpânește atât de tare, încât nimic nu mai contează, el vrând cu orice preț să fie iubit, chiar în văzul întregii lumii. La un moment dat, nu mai conta că ar fi putut fi văzut de cineva, refuzul soției lui de a-i aparține din punct de vedere carnal afectându-l teribil.

În cele din urmă, atât Myrrini 1 (Florina Stănculeț), cât și Myrrini 2 (Luiza Martinescu) i-au ignorat tulburarea subită și agitația care l-au cuprins din cauza fiorilor amorului și au preferat să rămână dârze, toate acestea numai pentru a-i determina pe bărbați să facă pace.

Așadar, prea frumoasele domnițe au făcut o alianță, prin care, deși le-a fost greu să reziste să se apropie de bărbații lor, au făcut acest lucru pentru pace.

Desigur, piesa evidențiază foarte clar eterna luptă dintre bărbați și femei, vorbește mult despre sărăcie și ce înseamnă aceasta pentru populație și cum orbul Plutos (Adrian Dumitrescu) i-ar putea ajuta să ducă o viață mai bună, el întruchipând bogăția.

În cele din urmă, trebuie să recunoaștem că cele cinci piese care stau la baza scenariului "Eutopia" ("Acharnienii", "Lysistrata", "Plutos", "Pacea" și "Adunarea femeilor") pot da adevărate lecții de viață și ne demonstrează, încă o dată, că pacea personală a lui Diceopolis (Liviu Manolache) la războiul peloponesiac dintre spartani și atenieni nu este tocmai o soluție, ci doar o pace universală ar putea rezolva cu adevărat pro-blemele populației.

Desigur, prestația tuturor artiștilor a fost una de excepție, chiar dacă, pe alocuri, piesa a ieșit cumva din tiparele cu care am fost obișnuiți până acum.

O altă noutate a spectacolului a constat în faptul că înainte de piesă, în foaierul teatrului, spectatorii au avut ocazia să admire poze din timpul repetițiilor, momente parcurse, pornind de la recuzită, costume, până la actori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5648 secunde