Mai multe ştiri online:

"Eutopia", o piesă interactivă, în care spectatorii pot vota

Ştire online publicată Joi, 18 Ianuarie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Mâine, 19 ianuarie, înce- pând cu ora 19.00, con-stănțenii pot viziona „Eutopia” la Teatrul de Stat Constanța, un spectacol cu accente de musical, pe un text conceput de regizorul Yannis Margaritis după Aristofan. 


Piesa nu este recomandată minorilor, știut fiind faptul că Aristofan este, pe alocuri, licențios. Cu toate acestea, piesa este interactivă, spectatorii fiind invitați să voteze cu tabăra femeilor sau cu cea a bărbaților de pe scenă. 


Distribuția este numeroasă…28 de actori. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia a fost realizată de Eddie Lame. 


Precizăm că regizorul grec se află deja la a treia colaborare cu teatrul, după montarea piesei „Operă pentru viitorii dictatori” și „Adunarea femeilor”. 


Cele cinci piese care stau la baza scenariului „Eutopia” sunt „Acharnienii”, „Lysistrata”, „Plutos”, „Pacea” și „Adunarea femeilor”, din ultimele două comedii folosindu-se doar câteva monologuri. 


În ce constă acțiunea acestei piese? Un bărbat, Diceopolis, adică un bun cetățean, în limba greacă, încearcă să găsească o soluție personală la războiul civil, războiul peloponesiac dintre spartani și atenieni. 


„În acest fel, el încearcă să obțină o pace personală, pentru el și familia sa, și își creează chiar propria familie-stat și face pace cu spartanii. Desigur, plătește pentru asta și încearcă să determine apoi alți cetățeni să-i urmeze exemplul”, a declarat regizorul piesei, Yannis Margaritis. 


Din distribuție fac parte: Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Florina Stănculeț, Luiza Martinescu, Oana Cercel, Georgiana Rusu, Mihai Sorin Vasilescu, Iulian Enache, Ionuț Alexandru, Dan Cojocaru, Mirela Pană, Laura Iordan, Maria Lupu, Florina Stănculeț, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Iulian Enache, Nicodim Ungureanu etc.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8389 secunde