Elevii din Năvodari învață împreună cu elevi din Turcia, Italia, Grecia, Lituania și Polonia

315

Articole de la același autor

Școala Gimnazială "George Enescu" Năvodari derulează, timp de doi ani, un proiect internațional care propune folosirea rețelelor de socializare pentru învățare. Programul, intitulat "Rainbow children", se desfășoară în parteneriat cu școli din Turcia, Italia, Grecia, Lituania și Polonia, fiind finanțat din fonduri europene.

Echipa de implementare a proiectului este formată din 10 cadre didactice și 12 elevi, la care se adaugă alți 18 elevi, voluntari în toate activitățile de promovare a proiectului internațional la nivelul Școlii "George Enescu".

"Proiectul urmărește schimbul de experiență între școlile partenere implicate, astfel încât beneficiarii direcți ai educației, elevii, să descopere și să înțeleagă consecințele migrației în lumea contemporană și necesitatea integrării imigranților în societățile de primire. Schimbul de valori culturale și lingvistice între elevii acestor țări conduc spre progresul tinerei generații, fiind cultivate aprecierea patrimoniului cultural, comunicarea, înțelegerea, cunoașterea reciprocă și mai ales toleranța și respectul față de valorile europene", precizează directorul Școlii "George Enescu", prof. Mihaela Butuman.

Într-o primă etapă a proiectului, elevii școlii sunt provocați în activități de tip concurs care pun în valoare ideea de cultură și moștenire culturală. Elevii sunt invitați să devină jurnaliști, să realizeze articole pe această temă, încercând să surprindă valori ale patrimoniului național, dar și universal. În egală măsură, este încurajat și talentul artistic, elevii și profesorii fiind provocați să realizeze un logo al proiectului, cu tema migrație - integrare - interculturalitate. Participanților li se vor oferi premii surpriză, iar rezultatele vor fi prezentate în cadrul întâlnirilor cu ceilalți parteneri ai proiectului în prima mobilitate, care va avea loc în perioada 16 - 22 decembrie în Italia, școala gazdă fiind Instituto Comprensivo "M.K. Gandhi".

Școala Gimnazială "George Enescu" din Năvodari va primi vizita partenerilor străini în martie 2020, iar ultima activitate va fi găzduită de școala inițiatoare a proiectului din Denizli, Turcia, în luna mai 2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Noiembrie 2018
Stire din Social : Năvodariul rămâne fără apă rece
Pagina a fost generata in 0.4592 secunde