Elevii de la "Constantin Brătescu", premiați pentru acțiuni de ecologizare în parcurile constănțene

326
Elevii de la

Articole de la același autor

Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanța a primit trofeul aniversar pentru 12 ani de proiect "Ecoșcoală", într-un cadru festiv, la ediția a XIX-a a Seminarului Național "Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător", organizat în București de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie.

Cu această ocazie, au fost apreciate realizările de excepție ale Colegiului în domeniul educației pentru mediu, implicarea și desfășurarea unor activitați de protejare a mediului, în folosul comunității locale.

Printre acestea se remarcă acțiuni de ecologizare în parcurile din municipiul Constanța, numeroase campanii de colectare materiale refolosibile, cu participarea întregului efectiv de elevi ai colegiului, campanii pentru diseminarea unui stil de viață sănătos în municipiul Constanța, ori seturi de reguli pentru protejarea ariilor naturale și păstrarea calității acestora.

Programul "Ecoșcoală" al colegiului a primit, în ultimii 12 ani, șase evaluări consecutive favorabile, instituția păstrându-și, astfel, statutul de "Ecoșcoală" și însemnul "Steag Verde".

Proiectul este coordonat, la nivelul școlii, de prof. dr. Polixenia Popescu și prof. Maria-Virginia Acreței, iar la nivel național de CCDG, reprezentant al Fundației Mondiale de Educație pentru Mediu, prin susținerea internațională a UNEP, UNESCO și ENO. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3788 secunde