Elevii de la Școala "Gheorghe Țițeica", interesați de cunoașterea universului

279
Elevii de la Școala

Articole de la același autor

În ultimii zece ani, Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" a sărbătorit, mereu, în luna octombrie, Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic. Anul acesta, tema propusă a fost "Luna, poartă către stele". Cu această ocazie, fiecare clasă în parte a propus o serie de activități, toate adaptate vârstei lor. 


Astfel, elevii au fost implicați într-o realizare de colaje după poezia "Luna", de Mihai Beniuc, crearea unor machete ale sistemului solar din materiale reciclabile sau din plastilină, crearea unor colaje cu titlul "Călătorie spre lună". 
De asemenea, copiii au studiat mișcările de rotație ale corpurilor cerești, au pictat planete pe tricouri, planșe tematice și au conceput broșuri abordând tema proiectului. Ei au mai scris poezii în limbile română și engleză despre lună și au căutat expresii idiomatice ce conțin cuvântul "lună" în limbile studiate. 


"Copiii așteaptă în fiecare an cu nerăbdare evenimentul «World Space Week». S-au obișnuit, mai ales cei care sunt în clasele mai mari, ca, la început de octombrie, activitățile derulate la anumite ore să iasă din tipar și să se orienteze spre cunoașterea universului. Ei singuri vin și întreabă, imediat ce începe școala, ce vor face sau vin ei cu propuneri de activități. Este minunat să vezi că de la ei pornește dorința de a se informa, dar și de a transmite altora informația într-un mod atractiv", a declarat coordonatorul proiectului, Anca Moșoiu, bibliotecara instituției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2737 secunde