Educație la puterea 38, la Școala "Dimitrie Cantemir"

1265

Articole de la același autor

În fiecare unitate de învățământ există copii

cărora le place matematica, dar și mulți cărora nu le plac deloc socotelile. Totuși, la sfârșitul săptămânii, cadrele didactice au făcut în așa fel încât toți elevii Școlii Gimnaziale nr. 38 "Dimitrie Cantemir" au luat parte la activitățile "la puterea 38".

"Pentru că educația cuprinde atât de multe domenii, elevii școlii au încercat să surprindă cât mai multe dintre ele, participând la activități pe cât de variate, pe atât de interesante. Cei mai mici, boboceii claselor pregătitoare, au colorat, cântat și au realizat colaje despre școală, iar cei mai curajoși au dat o mână de ajutor pompierilor în a redeveni, pentru câteva zeci de minute, copii. Cei mai mulți dintre elevii claselor primare au participat la activitățile proiectului «Poveștile toamnei», organizate în cinci ateliere: creație literară, creație plastică, matematică distractivă, personaje create din fructe și legume și parada costumelor eco.

Alți elevi au călătorit în istorie, fie cu trenul (la Muzeul de Arheologie «Callatis»), fie în școală, prin intermediul partenerilor noștri, Asociația Culturală «Tomis», care i-au adus pe daci și pe romani alături de cei mai mici elevi, dar și de cei pentru care istoria neamului este deja motiv de mândrie", a declarat directorul instituției, prof. Iris Sarchizian.

Aceasta a mai spus că elevii din gimnaziu au sărbătorit educația prin mici "Incursiuni în lumea fizicii și a chimiei", dar și admirând "Frumusețile toamnei" și frumoasele voci ale unui grup de eleve care au participat la un karaoke la care au fost invitați și câțiva dintre profesorii școlii.

Desigur, nu a fost uitată nici educația prin mișcare, nici lumea virtuală, elevii participând la activități și întreceri sportive, dar și la "Ora de net".

Generozitatea a fost și ea la puterea 38, elevii participând la schimbul de carte organizat prin intermediul voluntarilor "AGLT" cu ocazia Zilei Educației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5755 secunde