"Dumnezeu a fost arestat!". O nouă lansare de carte, marca Ion Tița-Călin

376

Articole de la același autor

Week-end-ul trecut, "Dumnezeu a fost arestat!". Nu știți despre ce este vorba? Vă spunem noi! Colegul nostru ziarist și scriitor Ion Tița-Călin și-a lansat, în sala mică a Casei de Cultură din Constanța, ultimul volum de proză umoristică, ce se constituie într-o cronică a evenimentelor petrecute în România, în perioada 2016 - 2018.

Noua apariție editorială a văzut lumina tiparului cu sprijinul Șantierului Naval Constanța și continuă seria volumelor de proză scurtă umoristică ale autorului. Cele 28 de povestiri cuprinse în noua carte prezintă, cu mijloacele satirei și umorului, fața nebănuită a evenimentelor la care românii au fost martori în ultimii trei ani.

Evenimentul editorial a fost organizat cu sprijinul colegilor din cadrul Clubului Umoriștilor Constănțeni (CUC), al Uniunii Ziariștilor Profesioniști - Filiala Dobrogea și al Sindicatului Liber al Navaliștilor din cadrul Șantierului Naval Constanța.

"Cartea «Dumnezeu a fost arestat!» este cadoul meu pentru dumneavoastră. Dacă alții v-au furat până și credința în Cel de Sus, eu încerc să vi-o readuc în suflete, cu ajutorul satirei și umorului", a declarat Ion Tița-Călin.

La lansare, romanciera Diana Dobrița Bâlea a spus că jurnalistul excelează nu doar în profesia pe care o practică de trei decenii, dar are și un talent special, cel al literaturii umoristice.

"Observați titlurile, sunt incitante și ne fac să deschidem cartea. Cei care nu i-ați citit încă toate aceste cărți umoristice veți avea mari surprize. În general, cărțile lui au forța, la granița dintre satiră și speranță, să facă mai vizibilă realitatea socială, economică, politică, de la nivelul urbei noastre și să îndemne, totodată, îndreptarea unor realități aflate într-o continuă derivă. «Dumnezeu a fost arestat» conține 28 de povestiri, una mai hazlie decât alta, iar titlul are propria sa poveste. În urma veștii că va fi publicată o carte care anunță că Dumnezeu a fost arestat, se pune în mișcare o lume întreagă, de la FBI și până la fericitul Scaraoțchi. Ca urmare, autorul trebuie să dea o grămadă de explicații. Apoi, sarcasmul său nu periclitează în niciun fel calitatea umorului, iar discursul acestei cărți este unul alert, captivant, fără rețineri, fără teama că ar putea să deranjeze pe cineva", a declarat romanciera. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 04 Aprilie 2019
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte la Constanța!
Pagina a fost generata in 0.5791 secunde