Două piese de excepție, în week-end, la Teatrul de Stat Constanța

223
Două piese de excepție, în week-end, la Teatrul de Stat Constanța - douapiese-1582054318.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii se pot răsfăța, în week-end, la Teatrul de Stat, cu două comedii, amândouă fiind texte românești care aduc în fața spectatorilor tipologii umane dintre cele mai interesante și comice.

Astfel, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 19.00, aveți ocazia de a vă reîntâlni cu "Gaițele" lui Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu. Reprezentanții instituției de cultură susțin că aceasta este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX.

Din distribuție, fac parte: Dana Dumitrescu, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Laura Iordan Adrian, Mirela Pană, Cristina Oprean, Liliana Cazan, Maria Lupu, Andu Axente, Adrian Dumitrescu, Remus Archip și Gabriel Neață. Scenografia îi aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar coregrafia este semnată de Raimonda Potlog.

XXX

Duminică, 23 februarie, tot de la ora 19.00, se joacă "Niște năroji", o dramatizare de Iulian Enache, după ciclul de poeme "La Lilieci", de Marin Sorescu. De data aceasta, regizorul Iulian Enache pune accent pe momentele cele mai importante ale satului românesc, încercând să evidențieze simbolic semnificațiile lor profunde, astfel încât ajung să se întâlnească, la aceeași masă, participanții la nuntă și la parastas. Este un fel de "Las Fierbinți" oltenesc, plin de ingenuitatea și umorul specifice lui Marin Sorescu. Scenografia poartă semnătura Sandei Mitache, iar muzica îi aparține lui Adrian Mihai.

Distribuția este formată din Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/Cosmin Mihale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Ianuarie 2020
Stire din Cultură-Educație : In memoriam Vasile Cojocaru
Pagina a fost generata in 0.3581 secunde