Dascălii vor să le formeze deprinderi sănătoase copiilor

200
Dascălii vor să le formeze deprinderi sănătoase copiilor - formareprofesori21-1518361198.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța (CRPECA Constanța), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, a organizat, zilele trecute, o sesiune de formare a unui număr de 40 de cadre didactice din unitățile de învățământ din județul nostru. 


Instruirea s-a realizat în cadrul proiectului național "Cum să creștem sănătoși", care are drept scop formarea de deprinderi de viață sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preșcolară (grupă mare) și școlară mică (clasa pregătitoare). 


Acest proiect pune accent, în mod special, pe importanța adoptării unui stil de viață sănătos (alimentație, igienă, mișcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de țigară, alcool și medicamente fără prescripție medicală) și a modalităților adecvate de rezolvare a conflictelor fără violență și de luare a deciziilor. 


În același timp, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța implementează, în acest an școlar, proiectul național "ABC-ul emoțiilor", al cărui scop este formarea și consolidarea abilităților emoționale cu rol de factori de protecție în prevenirea consumului de droguri. Acesta pune accent pe conștientizarea de sine, abilități de comunicare asertivă, gestionarea emoțiilor negative, abilitatea de a face față presiunii grupului și de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2547 secunde