Copiii din Satu Nou sunt încurajați să meargă la școală

564

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" (LTNB) din Medgidia, sprijiniți de profesori, au organizat, zilele trecute, mai multe ateliere cu copiii din Satu Nou. Toate acestea au avut loc în cadrul proiectului european "FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă". Cu această ocazie, elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Satu Nou au primit treninguri și ghiozdane complet echipate, precum și biciclete, pentru a fi încurajați să își continue studiile. Spre fericirea tuturor, se pare că în anul școlar 2018-2019, toți copiii comunității Satu Nou au fost înscriși la școală.

Consilierul de imagine al liceului din Medgidia, prof. Gina Șerban, a declarat că elevii LTNB i-au invitat pe elevii care fac parte din grupul țintă al proiectului la atelierele de lucru manual de realizare a materialelor promoționale și le-au vorbit acestora despre importanța acestui proiect. În cadrul acestor ateliere, copiii au realizat împreună Copacul Prieteniei, stegulețe și tot felul de măști haioase.

La finalul activității, copiii din Satu Nou au învățat dansul campaniei și, împreună cu echipa LTNB, au dansat Flashmob-ul de promovare în fața Căminului Cultural din Satu Nou. "Considerăm că această activitate a avut un impact mare nu doar asupra copiilor din comunitatea marginalizată, ci și asupra elevilor de liceu, întrucât schimbul de idei a fost nelimitat și toți elevii au învățat multe lucruri unii de la alții", a precizat profesorul.

Reamintim că acțiunea mai sus amintită face parte din proiectul național "Euroscola 2018-2019", propus de Biroul Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Mașină ARSĂ din cauza petardelor
Pagina a fost generata in 0.633 secunde