Concert simfonic "Medalion – Dinos Constantinides", la Teatrul "Oleg Danovski"

184
Concert simfonic

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați mâine seară, de la ora 19.00, la concertul simfonic "Medalion – Dinos Constantinides", la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".


Concertul va fi dirijat de Jonathan Griffith, avându-i ca soliști pe Iris Derke, Esther Waite, Gabriela Werries, Johanna Cocs Pennington, Luis Casal, Isaac Casal, Athanasios Zervas, Niloufar Iravani. Aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".


În programul evenimentului vor fi interpretate piese ale faimosului compozitor grec, Dinos Constantinides, Concert pentru flaut, harpă și orchestră, Threnos of Creon pentru corn englez și orchestră de coarde, Muzică pentru orchestră de coarde, Homage - Concert popular pentru flaut și orchestră, Concert pentru vioară, violoncel și orchestră, Phoenix, Storytelling pentru flaut și orchestră de coarde și Transformations pentru oboi și orchestră. 


Dinos Constantinides s-a născut pe 10 mai 1929, în Ioannina, Grecia. El a studiat vioară și teorie muzicală la Conservatorul din Atena, iar apoi vioară la Școala Juilliard din New York. Obține diploma de Master în muzică la Universitatea Indiana și devine Doctor în compoziție muzicală la Universitatea de Stat din Michigan. Piesele sale sunt prezentate în instituții de cultură din întreaga lume; Dinos Constantinides a primit pe parcursul timpului nenumărate premii pentru creațiile sale: Premiul I la Concursul Internațional Brooklyn College (1981), Premiul cel mare la Concursul de compoziție Delius (1997), Premiul Glen New York (1989), numeroase Premii ASCAP și multe altele.


Biletele sunt puse la vânzare la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/biletea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3784 secunde