Burse pentru elevii din comuna Topalu

228
Burse pentru elevii din comuna Topalu - bursepentruelevii-1591192677.jpg

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța anunță o nouă victorie în ceea ce privește acordarea burselor în localitățile din județ. Astfel, comuna Topalu va acorda burse școlare elevilor.

Reprezentanții elevilor au acționat în instanță în luna noiembrie a anului trecut 12 unități administrativ-teritoriale din județul Constanța, pentru nerespectarea obligativității acordării burselor de merit, de performanță, de studiu și ajutor social elevilor, conform art.105 al Legii educației naționale nr.1/2011.

În urma deciziei instanței din luna februarie prin care era recunoscut dreptul elevilor de a beneficia de burse, Consiliul Local Topalu a fost obligat să emită o hotărâre prin care să stabilească numărul și cuantumul burselor elevilor. Ulterior, autoritatea locală a adoptat hotărârea prin care se stabilea numărul și cuantumul burselor, făcând posibilă astfel acordarea de burse pentru elevii din comuna Topalu.

AEC solicită autorităților din Comuna Topalu să acorde retroactiv bursele elevilor, astfel încât educația să nu fie tratată cu jumătăți de măsură, iar elevilor să le fie facilitat accesul la educație. "Ne bucurăm de această victorie și de faptul că munca noastră a dat roade, dar nu putem nega faptul că nu e un motiv de bucurie că s-a ajuns până în acest punct. Vorbim de prevederi din legea educației care nu au fost respectate, iar inspectoratele și ministerul au ales să închidă ochii complet la faptul că zeci de mii de elevii nu beneficiază de burse școlare. În final, luptând cu legea în mână, am arătat că elevii pot schimba cu adevărat fața sistemului de educație. Corupția din administrația locală și din școli afectează în mod direct calitatea educației, iar AEC nu va tolera sub nicio formă încălcarea legii", a declarat Andreea-Sabina Spătariu, președintele AEC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6129 secunde