Balerinii din Sankt Petersburg aduc "Lacul Lebedelor" la Casa de Cultură din Constanța

447
Balerinii din Sankt Petersburg aduc

Articole de la același autor

Artiștii de la "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov" vă răsfață și anul acesta. Săptămâna viitoare, chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, de la ora 19.00, ei vor fi prezenți pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, unde vor susține spectacolul de balet "Lacul lebedelor".

Astfel, spectatorii se vor putea relaxa și delecta pe muzica lui P.I. Ceaikovski. Coregrafia este realizată de Marius Petipa și Lev Ivanov, iar scenografia de Evgenii Gurenco.

Baletul clasic din St. Petersburg este o companie tânără și dinamică, dar educată în cea mai bună tradiție rusească. La ora actuală, compania de balet reunește 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia, dar și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, care sunt conduse de maeștri de balet importanți, foști dansatori emeriți.

Compania a fost fondată în urmă cu aproximativ patru ani, de unul dintre legendarii balerini ruși, prim-solist la Teatrul Mariinski. Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, Andrei Batalov este prezent pe scenă de peste 25 de ani.

În 1992, el a devenit solist al Teatrului Academic de Stat "Mussorgsky" din Sankt-Petersburg, iar doi ani mai târziu a câștigat statutul de prim-solist al Teatrului "Mariinski". Artistul face parte din elita dansului clasic din trecut și prezent, din care fac parte legende precum Vestris și Nijinsky, Mikhail Baryshnikov și Julio Bocca.

Totodată, Batalov deține un palmares impresionat la marile concursuri internaționale de balet. De-a lungul timpului, el a fost câștigătorul medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997).

De asemenea, a câștigat premiul II la Concursul Internațional "Rudolf Nureyev" la Budapesta, marele premiu la Con-

cursul Internațional de Balet de la Moscova (1997) etc.

În același timp, în repertoriul teatrelor mai sus menționate, Batalov a deținut roluri principale în cele mai importante spectacole de balet. Ca director artistic al companiei ce-i poartă numele, Andrei Batalov urmează marea tradiție a baletului rus, așa cum au construit-o Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.

În ziua de azi, Batalov nu doar că încă dansează, dar îi și învață pe alții, el fiind de câțiva ani și coregraf al Teatrului "Mihailovski". Așadar, dragi pasionați de arta dansului, aveți ocazia să vă întâlniți, în scurt timp, cu cel mai faimos balet al tuturor timpurilor.

Precizăm că repertoriul companiei "St.Petersburg Classical Ballet" îmbină capodopere ale baletului clasic, cum ar fi "Lacul lebedelor", "Spărgătorul de nuci" și "Frumoasa din pădurea adormită" de P. I. Ceaikovski, "Giselle" de A. Adam, "Don Quijote", "Paquita" de L. Minkus și altele.

Este evident faptul că "St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov" este mândră de artiștii săi, care, prin talentul și creativitatea lor, garantează succesul companiei, artiștii având un nivel artistic mare. În ceea ce privește decorul și costumele, acestea sunt create de maeștrii în arta teatrală și sunt de-a dreptul magnifice.

Pentru cei care aleg să petreacă o seară în compania baletului rus, prețul unui bilet este 120 sau 150 lei, în funcție de locul ocupat în sală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 28 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Spectacolul "Gin Rummy" a fost anulat
Pagina a fost generata in 1.8222 secunde