Astăzi începe pregătirea pentru examenele naționale, la școală

470
Astăzi începe pregătirea pentru examenele naționale, la școală - pregatireexamenelenationale-1591031978.jpg

Articole de la același autor

Aproape 11.800 de elevi revin astăzi la școală, după aproape trei luni de pauză forțată. Aceștia vor avea însă un program scurt și vor trebui să respecte reguli foarte stricte.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța a monitorizat, în ultimele două săptămâni, modul în care s-au organizat managerii școlari pentru desfășurarea în condițiile recomandate a activității de pregătire suplimentară. De asemenea, pe 30 și 31 mai, echipa ISJ a distribuit directorilor unităților de învățământ 266.000 de măști achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării, reprezentând o primă tranșă necesară desfășurării optime a pregătirii pentru examenele naționale. La acestea se adaugă 2.000 de kituri de protecție împotriva COVID-19 (măști, mănuși, dezinfectant), asigurate de către echipa "Constanța - Capitala Tineretului din România", în cadrul Campaniei de donații "Safety Kit pentru educație".

Așadar, în perioada 2 – 12 iunie, toți elevii din clasele terminale sunt așteptați în unitățile școlare, în condiții de siguranță. În situațiile în care unii absolvenți nu au optat pentru pregătirea suplimentară în școală, managerii și cadrele didactice vor continua activitatea on-line, prin intermediul platformelor utilizate până în prezent sau al altor mijloace convenite de comun acord. În județul Constanța, până în acest moment aproximativ 65% dintre elevi au declarat că vor fi prezenți în unitatea școlară pentru activitate.

"Este o situație pregătită cu responsabilitate de către colegii noștri din unitățile de învățământ. Măsurile impuse de contextul actual au fost aplicate astfel încât elevii să poată beneficia echitabil de pregătirea pentru examenele naționale în condiții de siguranță și să se poată concentra la firescul parcursului educațional pe care și l-au proiectat", a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5668 secunde