Andronescu: Condițiile de examinare să fie unitare pentru studenții care învață în diferite limbi

132
Andronescu: Condițiile de examinare să fie unitare pentru studenții care învață în diferite limbi - ecaterinaandronescudesprecazulme-1549630232.jpg

Articole recomandate

Ecaterina Andronescu s-a aflat, joi, la Cluj-Napoca, unde a vorbit și despre situația instituției Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș. Ministrul a spus că se va deplasa personal la Târgu Mureș pentru a se informa, la fața locului, despre tensiunile din cadrul universității, informează portalul hirado.hu.


Ministrul a spus că, la întrevederea de săptămâna trecută cu rectorii, l-a întrebat pe rectorul Leonard Azamfirei de la Târgu Mureș despre situația examenelor și a primit răspunsul că regulamentul privind examinările unitare a fost adoptat de senatul universității.


În opinia Ecaterinei Andronescu, este justificat ca, în cadrul unei instituții de învățământ, condițiile de examinare să fie unitare pentru studenții care învață în diferite limbi, mai mult decât atât, a considerat că este de datoria senatului să asigure acest lucru. A menționat că deocamdată nu știe când a fost introdus regulamentul privind examinările unitare și dacă noile reguli erau sau nu cunoscute la începutul anului universitar.


Ecaterina Andronescu a reamintit că, în timpul mandatului său precedent, în 2012, problema a fost că la universitate nu erau suficienți profesori maghiari. Educația în domeniul medical este reglementată printr-o directivă europeană, iar aceasta impune, printre altele, că trebuie să existe câte un cadru didactic la fiecare cinci studenți la medicină – a adăugat Andronescu. Dacă această condiție nu este îndeplinită, diplomele eliberate de universitate nu vor fi recunoscute în Uniunea Europeană. În opinia sa, motivul pentru care s-a decis ca și cursurile de practică de la secția maghiară să fie predate în limba română, a fost în primul rând lipsa personalului maghiar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9568 secunde