900.000 de elevi absenți de la ore pentru că nu au laptopuri sau tablete. Lista acestora a ajuns la MEC

196
900.000 de elevi absenți de la ore pentru că nu au laptopuri sau tablete. Lista acestora a ajuns la MEC - onlineschool12001200x7941-1594309466.jpg

Articole recomandate

Un catalog supradimensionat, în care au fost trecuți 900.000 de elevi absenți pentru că nu au laptopuri sau tablete, a fost dus, joi, la Ministerul Educației, de Declic și Consiliul Național al Elevilor (CNE). "În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat", spun ei, conform Agerpres.


Acțiunea Declic și CNE a avut ca scop să atragă atenția asupra faptului că sunt 900.000 de elevi care nu au laptopuri, în condițiile în care în doar două luni reîncepe școala, iar Ministerul Educației nu a demarat procedura de achiziție.


"Dorim să îi amintim doamnei ministru al Educației, Monica Anisie, că dacă nu începe achiziția de laptopuri pentru școală online, le încalcă elevilor dreptul la educație. Absențele din catalogul pe care l-am dus astăzi guvernanților sunt realitatea celor 900.000 de elevi fără laptop", a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.


Elevii au dus la Ministerul Educației un catalog supradimensionat, cu absenții și corigenții din acest an: copiii fără laptop și tabletă.


"În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat. Îi cerem Guvernului Orban să respecte legea și să asigure laptopuri și tablete pentru toți elevii și profesorii din România. Accesul la educație nu se negociază", a declarat Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.


Peste 24.200 de membri ai comunității Declic, alături de Consiliul Național al Elevilor, cer Ministerului Educației să grăbească procedura de achiziție pentru echipamentele necesare școlii online. De asemenea, le solicită guvernanților să distribuie echipamentele tuturor celor 900.000 de elevi care au nevoie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6894 secunde