13 elevi constănțeni, în cursă pentru olimpiadele internaționale

474
2
13 elevi constănțeni,  în cursă pentru olimpiadele internaționale - 13elevi-1524064981.jpg

Articole de la același autor

180 de premii, mențiuni și medalii au fost obținute de elevii constănțeni la olimpiadele și concursurile naționale desfășurate la finele lunii martie și în aprilie, în întreaga țară. Dintre acestea, 20 sunt premii întâi, 26 premii II, 28 premii III și 61 de mențiuni. De asemenea, 67 sunt premii și mențiuni acordate de alte instituții, 11 fiind medalii de aur, 19 de argint, 12 de bronz, 12 mențiuni speciale, trei diplome de onoare și 10 premii speciale.

Alți opt elevi s-au calificat în loturile lărgite pentru olimpiadele internaționale. Răzvan Mihai Ursu și Robert Pășcălău, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", intră în competiție la fizică, Hakan Calila, tot de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" s-a calificat la chimie, Aisel Abibula, de la Școala Gimnazială "Spectrum" Constanța, Vlad Ștefan Vergelea și Edis Memiș, de la Liceul Internațional de Informatică, Mihai Iliant, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", sunt în lotul lărgit la matematică, iar Cătălin Cristian Moroșanu, de la Liceul Teoretic "Ovidius" , în lotul lărgit la biologie.

Robert Gabriela Pășcălău s-a calificat și în lotul restrâns la olimpiada internațională de astronomie și astrofizică, alături de George Pantelimon Prodan, tot de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". Iar eleva Electra Milidonis, de la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazu", intră în competiție pentru olimpiada internațională de neogreacă.

Elevul Hakan Calila este deja calificat la Olimpiada internațională de Chimie "Mendeleev". 

Comentează știrea

Cititor
19 aprilie 2018
Ol8mpiade

Edis Memiș este deja calificat la Balcaniada de matematică pentru seniori de la Belgrad din luna mai iar Alexandru Gârban este deja calificat la Olimpiada Internatională Pluridișciplinară Tuymada (matematică) din luna iulie. Ambii sunt elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică Constanța ( ICHC ). SUCCES !

Constantean
19 aprilie 2018
Performanta

Trebuie spus si faptul ca maniera in care elevul Memis Edis a obtinut calificarea la Balcaniada de Matematica pentru seniori a fost una extraordinara, el fiind primul in clasamentul pentru seniori desi este doar in clasa a X-a.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4509 secunde