Un inginer român din Germania spulberă mitul mașinilor nemțești second-hand cu kilometri puțini

2373
Un inginer român din Germania spulberă mitul mașinilor nemțești second-hand cu kilometri puțini - auto-1534858246.jpg
Una dintre cele mai căutate calități ale unei mașini second-hand cumpărate din Germania este numărul mic de kilometri, iar una dintre cele mai folosite strategii de marketing a dealerilor de mașini second hand este aceea că "mașina i-a aparținut unui medic german care a ținut-o mai mult în garaj".


Paul Danci, un inginer român care lucrează în industria auto din Germania spulberă acest mit, scrie Adevărul.


"Cei care vând mașini vor să-și vândă «marfa» de pe stoc așa că unii apelează și la unele metode de «înfrumusețare» a mașinilor ca să poata fi vândute mai repede sau la un preț mai mare. Se poate întâmpla de multe ori ca și proprietarii de mașini când vor să-și vândă mașina personală sa apeleze la aceleași metode.


De multe ori, mașini care sunt catalogate ca și daună totală sunt cumpărate de indivizi care le duc în service-urile lor și le «refac», iar apoi le vând pe diferite site-uri ca și mașini fără accident", arată inginerul român.


Paul Danci arată că urmele accidentelor se pot ascunde, în multe cazuri, foarte ușor, dar există uneori anumite semne care indică faptul că mașina respectivă a fost implicată într-un accident grav sau foarte grav. Aceste semne pot fi:


- urme vizibile la punctele de imbinare ale componentelor caroseriei sau diferențe de culoare sau nuanțe între componentele caroseriei


- coduri de eroare care nu pot fi șterse când se încearcă ștergerea lor.


- Erori în bord sau coduri de eroare legate de senzorii de impact Lipsa airbag-urilor sau erori în instrumentul de bord care semnalizează probleme la airbag-uri


- Modificări aduse ECU-urile care controlează airbag-urile sau a celor care controlează scaunele sau instrumentul de bord


- Schimbarea volanului Geometria roților nu este corectă ("unghiul de fugă"), poate fi verificată foarte ușor înainte de a cumpăra mașina.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4677 secunde