Tesla și-a prezentat camionul electric, desprins din filmele SF

873
Tesla și-a prezentat camionul electric, desprins din filmele SF - 148317008900-1510911625.jpg
Elon Musk a prezentat joi, la Los Angeles, primul camion electric al Tesla, care ar putea schimba totul pe șosele și în industria transporturilor rutiere.


Camionul electric prezentat de Elon Musk arată cu siguranță bine, dar acest aspect este mai puțin important pentru transportatorii care trebuie să investească în schimbarea flotei. Prin urmare, Tesla are câteva promisiuni interesante.

În primul rând, costurile. Camionul electric al Tesla va avea costuri cu 20% la mici decât cele ale unui camion cu motor Diesel.

În plus, camionul va avea o accelerație mai puternică, o performanță mai bună în pantă, o autonomie de 805 kilometri și un parbriz rezistent la "o explozie termonucleară".

Camionul beneficiază de un autopilot avansat, un sistem mai bun de asistare pentru menținerea benzii de rulare.

Tesla va construi o rețea de încărcătoare care vor alimenta bateria în aproximativ 30 de minute.

Musk a apreciat că folosirea camioanelor Diesel echivalează cu "o sinucidere economică" și că versiunile Tesla, folosite în convoi, ar fi mai ieftine decât transportul pe calea ferată.

Producția camioanelor va începe în 2019, dar în ciuda promisiunilor lui Musk, scrie The Guardian, rămân întrebări privind capacitatea companiei de a face față eventualelor comenzi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1985 secunde