Scandalul Dieselgate. Peste 9 miliarde de euro, cerute în instanță

989
Scandalul Dieselgate. Peste 9 miliarde de euro, cerute în instanță - scandal-1536592571.jpg
Gigantul auto Volkswagen a fost dat în judecată de peste 1.600 de investitori, aceștia cerând daune de 9,2 miliarde de euro (10,6 miliarde de dolari) în urma pierderilor suferite ca urmare a scandalului Dieselgate, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres.

Este vorba despre 1.670 de plângeri depuse de investitori, ca urmare a scăderii prețului pe acțiune, după declanșarea scandalului, în septembrie 2015.

Compania a plătit până acum amenzi și penalități de 27,4 miliarde de euro.

"Volkswagen ar fi trebuit să informeze piața că a înșelat și a generat riscuri de miliarde", a spus Andreas Tilp, unul dintre avocații implicați.

Cei care cer despăgubiri argumentează că Volkswagen a eșuat în a informa piața despre cele întâmplate, care au ieșit la iveală numai după ce Agenția Americană de Protecție a Mediului a făcut publice aceste ilegalități, în septembrie 2015.

Dacă investitorii ar fi știut de aceste nereguli, ei și-ar fi putut vinde mai devreme participația sau nu ar mai fi cumpărat acțiunile pe care le dețin, în acest fel evitând pierderile pe care le au acum.

Compania a pierdut 37% din valoarea sa în primele zile după ce autoritățile americane au dezvăluit activitățile ilegale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4825 secunde